Σε χρόνο ρεκόρ το νοσοκομείο για τον κοροναϊό: Νύχτα-μέρα δουλεύουν οι εργάτες στην Ουχάν (video)

Ασταμάτητα δουλεύουν οι 1.000 και πλέον εργάτες που έχουν αναλάβει να χτίσουν το νοσοκομείο στην Ουχάν ούτως ώστε να μπορέσουν να νοσηλευτούν και να εξεταστούν σύντομα οι πολίτες στην Κίνα που ζουν υπό τον φόβο του κοροναϊού.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα εντυπωσιάζει αφού οι Αρχές προσπαθούν να έχουν έτοιμα σε χρόνο – ρεκόρ δύο νοσοκομεία στην πόλη Ουχάν η οποία έχει «χτυπηθεί» ιδιαίτερα από τον θανατηφόρο ιό.

Timelapse video showing the 4th day of constructing Huoshenshan

Hospital, a new facility providing 700 to 1,000 beds for #coronavirus patients in #Wuhan. The hospital is expected to complete on Feb 2. pic.twitter.com/tMdoVXtd1O

— People’s Daily, China (@PDChina) January 27, 2020

Τέσσερις κρατικές κατασκευαστικές ξεκίνησαν τις εργασίες στις 24 του μήνα με στόχο την κατασκευή ενός νοσοκομείου 1.000 κλινών που θα μπορέσει να λειτουργήσει στις 3 Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο ξεκίνησε η κατασκευή και του δεύτερου νοσοκομείου που θα διαθέτει 1.300 κλίνες και με βάση τον προγραμματισμό θα είναι έτοιμο σε δύο εβδομάδες.

Στην Ουχάν ο κινέζος πρωθυπουργός

Να επισπευστεί η κατασκευή του νοσοκομείου που θα προορίζεται για τη νοσηλεία των ασθενών του νέου κοροναϊού, ζήτησε σήμερα ο κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ κατά την επιθεώρησή του στην Ουχάν. Επισκεπτόμενος το εργοτάξιο, κάλεσε τους εργάτες να δώσουν αγώνα ενάντια στον χρόνο, χαρακτηρίζοντας το νοσοκομείο «νησί ασφάλειας» για τους ασθενείς.

Premier Li Keqiang inspects work to contain novel #coronavirus in #Wuhan

more: https://t.co/DW05Y2PVB0 #CoronavirusOutbreak pic.twitter.com/G8mRseZNm0

— CGTN (@CGTNOfficial) January 27, 2020

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να εισαχθούν όλοι οι ασθενείς (στο νοσοκομείο)», δήλωσε ο Λι, ενώ τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για να προστατευτούν οι εργάτες από την επιδημία.

Στο μεταξύ, ο κοροναϊός έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων, με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 2.700.

Πηγή: Σε χρόνο ρεκόρ το νοσοκομείο για τον κοροναϊό: Νύχτα-μέρα δουλεύουν οι εργάτες στην Ουχάν (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα