Εισήγηση «βόμβα» από την ΕΕΑ – Ζητά την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από τη Super League

Με ψήφους 3-2 η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) αποφάσισε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει τον υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποδέχεται, έπειτα από την εκδίκαση της υπόθεσης πριν δύο εβδομάδες, ότι οι Θεσσαλονικείς ελέγχουν μετοχικά τους Ακρίτες

και προτείνει την αποβολή και των δύο ομάδων από το πρωτάθλημα!

Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα πρέπει να επικυρωθεί και από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Super League, ενώ από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΑ για το θέμα.

Τι απαντά ο ΠΑΟΚ

Kαυστική ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή το πόρισμα της ΕΕΑ που εισηγείται τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ κάνει λόγο για εισήγηση «μνημείο υποδούλωσης».

Η ανακοίνωση:

«Η εισήγηση της ΕΕΑ είναι ένα μνημείο υποδούλωσης των -υποτίθεται- λειτουργών της στις εντολές του πολιτικού της προϊσταμένου.

Ο κ. Αυγενάκης αποδείχθηκε εντολοδόχος του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού στήνοντας μια υπόθεση που ως μόνο στόχο είχε την κηλίδωση της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Της ομάδας που έβαλε τέλος οριστικά στην ασυδοσία του Ολυμπιακού.

Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του. Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, την συνοχή της χώρας και επίορκος.

Η φούσκα, που έστησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα σκάσει στο δικό τους πρόσωπο. Να μην ξεχνάνε ότι προσπάθησαν αρκετές φορές να εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και σε κάθε τους απόπειρα βρέθηκαν οι ίδιοι πιο βαθιά χωμένοι στο βούρκο.

Σύντομα το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος θα γίνει εφιάλτης!».

Μηχανοκίνητη πορεία οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη 

Το απόγευμα της Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, οπαδοί του ΠΑΟΚ προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία προς τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της επιτροπής που θεωρούν ότι είναι με… δάκτυλο του Λευτέρη Αυγενάκη.

Αυγενάκης: Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται ποινή χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΕΕΑ για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης ο υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση «σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού».

«Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση», τόνισε.

Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση.

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) January 27, 2020

Πηγή: Εισήγηση «βόμβα» από την ΕΕΑ – Ζητά την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από τη Super League - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα