Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη συντριβή αεροσκάφους στο Αφγανιστάν – Πλάνα από το σημείο (video)

Την ευθύνη για τη συντριβή του αεροσκάφους στο Αφγανιστάν  με τους 83 επιβάτες ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς εκπρόσωπου των Ταλιμπάν, στο αεροπλάνο που συνετρίβη σήμερα, Δευτέρα στο ανατολικό Αφγανιστάν σε περιοχή που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, ανήκει στον αμερικανικό στρατό, με το αφγανικό υπουργείο Άμυνας να διαψεύδει ότι ήταν αφγανικό. Το αεροπλάνο μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή Γάζνι. Όλα τα μέλη του προσωπικού που επέβαιναν σε αυτό είναι νεκρά, ανάμεσά τους υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, δήλωσε εκπρόσωπος

των Ταλιμπάν.

#AlFath
Enemy intelligence aircraft crashed in Sado Khelo area of Deh Yak district #Ghazni noon hours today resulting in all crew & high-ranking CIA members killed.
Wreckage & dead bodies laying at crash site. https://t.co/DL7qwHpcRe

— Zabihullah (..ذبـــــیح الله م ) (@Zabehulah_M33) January 27, 2020

Ωστόσο, ανώτερος αμερικανός αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας που ερευνά τη συντριβή δήλωσε ότι κανένας υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος δεν σκοτώθηκε και πρόσθεσε ότι ερευνώνται τα αίτια της συντριβής. Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Καμπούλ, όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν προέβησαν σε σχόλιο.

Ωστόσο, το θρίλερ με την ταυτότητά του συνεχίζεται, καθώς ο κυβερνήτης της επαρχίας Γάζνι δήλωσε πως ανήκει σε ξένη εταιρεία που είναι αδύνατο να αναγνωριστεί διότι το αεροπλάνο κάηκε ολοσχερώς.

Πλάνα από το αεροσκάφος στο σημείο συντριβής:

Video of crashed plane today in #Ghazni province of #Afghanistan. pic.twitter.com/KlnN4BzE8p

— ‌Bismellah Pashtonml (@bpashtonmal) January 27, 2020

Πηγή: Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη συντριβή αεροσκάφους στο Αφγανιστάν – Πλάνα από το σημείο (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα