Σε απολογία η ΑΕΚ, κίνδυνος έδρας και αφαίρεσης βαθμών – Ζήτησε το βίντεο για Φορτούνη ο Σιμιτζόγλου

Στο σκαμνί του αθλητικού δικαστή της Super League θα καθίσει την Παρασκευή (12/10) η ΑΕΚ για τα επεισόδια των οπαδών της στο ημίχρονο του πρόσφατου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-1) στο ΟΑΚΑ. Ο εισαγγελέας ζήτησε το βίντεο του επίμαχου πανηγυρισμού του Κώστα Φορτούνη στο ίδιο

ματς. Στις 22 Οκτωβρίου η έφεση της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Εκδικάστηκε η υπόθεση της Ένωσης που ζητάει πρόστιμο στον ποδοσφαιριστή.

Η Ένωση έχει κληθεί, λοιπόν, σε απολογία με το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα το οποίο προβλέπει πρόστιμο 50.000 – 250.000 ευρώ και τιμωρία έδρας από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές εφόσον έχουν σημειωθεί σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας και επιπρόσθετα με αφαίρεση τριών βαθμών εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες.Της υπόθεσης έχει επιληφθεί ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Γιώργος Λαΐνης.

Η ανακοίνωση της Super League:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Παρασκευή 12-10-18 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 6η αγωνιστική.

Αναλυτικά οι κλήσεις:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/10/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 7/10/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/18/2035272/9-10-2018 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ΄, 2 περ. α΄, β΄ και ε’, 3 περ. α΄, 4 περ. β’ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 6/10/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 6/10/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. β΄, γ’, 15 παρ. 1 περ. β’, γ΄, 2 περ. α΄, β΄, γ’ και ε’, 3 περ. α΄ και στ’ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/10/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 7/10/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 3592/18/2029074 από 8/10/2018 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 3 περ. α΄ και στ’ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

****
Την ίδια ώρα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, κίνησε αυτεπάγγελτα τη διαδικασία στην υπόθεση του επίμαχου πανηγυρισμού του Κώστα Φορτούνη, μετά το γκολ που σημείωσε εναντίον της ΑΕΚ.

Ο κ. Σιμιτζόγλου ζήτησε από τη NOVA το σχετικό βίντεο και, αφού το μελετήσει, θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη στον διεθνή μεσοεπιθετικό των «ερυθρολεύκων». Σε αυτή την περίπτωση, ο Φορτούνης αντιμετωπίζει τιμωρία μίας ή δύο αγωνιστικών. Για μια υπόθεση για την οποία ο διεθνής άσος ζήτησε συγνώμη.

****
Αναβολή για τις 22 Οκτωβρίου πήραν οι εφέσεις της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, στην υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Αντίθετα, εκδικάστηκε κανονικά η έφεση της «Ένωσης» η οποία ζητάει την επιβολή προστίμου 315.666,66 ευρώ στον ποδοσφαιριστή για δηλώσεις που είχε κάνει.

Η ΑΕΚ έχει ζητήσει απαγόρευση συμμετοχής του ποδοσφαιριστή σε επίσημους αγώνες για έξι μήνες και την επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών στον Ολυμπιακό για δύο μεταγραφικές περιόδους. Η ομάδα του Πειραιά από την πλευρά της, ζητάει την τιμωρία της ΑΕΚ με απαγόρευση απόκτησης αλλοδαπών ή γηγενών παικτών για δύο μεταγραφικές περιόδους. Οι δύο υποθέσεις πήραν αναβολή λόγω της απουσίας του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή κ. Αποστολόπουλου και του δικηγόρου του ΠΣΑΠ Μηνά Αλιφραγκή, ο οποίος έχει καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ποδοσφαιριστή.

ΑΕΚ: Του συμπεριφερθήκαμε με αγάπη…

Σε ότι αφορά την έφεση της ΑΕΚ για την επιβολή του προστίμου, που δεν έγινε δεκτό σε πρώτο βαθμό, η δικηγόρος της ΑΕΚ Ελευθερία Ρίζου υποστήριξε ότι επιβλήθηκε για τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή περί απειλών «που έπλητταν το κύρος της ομάδας και έκρινε η διοίκηση ότι έπρεπε να τιμωρηθεί. Ο ποδοσφαιριστής έχει λάβει υπόψη του τον εσωτερικό κανονισμό και τον έχει υπογράψει. Ήταν αρμοδιότητα του δικού σας δικαστηρίου να επιβάλει το πρόστιμο. Το πρόστιμο είναι νόμιμο. Ο ποδοσφαιριστής ενήργησε εις βάρος της ομάδας και έκανε δηλώσεις που την έπληξαν».

Η νομική εκπρόσωπος της Ένωσης υποστήριξε ότι… «του συμπεριφερθήκαμε με πολύ αγάπη, τον πήραμε όταν ήταν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Με τις δηλώσεις όμως, έπληξε το κύρος της ομάδας που του έδειξε τη στήριξη και την αγάπη της. Οι δηλώσεις έγιναν στον Τύπο και ο ποδοσφαιριστής τις έχει αποδεχτεί. Είναι ψευδείς και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Η ομάδα δεν ήθελε να είχε καμία σχέση από τη στιγμή που φέρθηκε αντιδεοντολογικά και μίλησε με Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε ποτέ καμία περίπτωση να τον πιέσει».

Ασπα Σουλούκου: Αρνούμαστε τους ισχυρισμούς…

Η δικηγόρος του ποδοσφαιριστή Άσπα Σουλούκου, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της πλευράς της ΑΕΚ υποστηρίζοντας ότι «πειθαρχικές ποινές μπορούν να επιβάλουν μόνο τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ. Επίσης, το πρόστιμο είναι δυσθεώρητο, με βάση τον κανονισμό ιδιότητας και ποδοσφαιριστών. Παρόλο που δεν το δεχόμαστε, η ΑΕΚ θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο της τάξης του 3% επί του συμβολαίου του. Η προσφυγή του παίκτη στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ είναι δεδουλευμένα του παίκτη και γι’ αυτό προσφύγαμε στην Επιτροπή».

Και γι’ αυτή υπόθεση, ο ΠΣΑΠ έκανε αίτημα αναβολής αλλά το Διαιτητικό Δικαστήριο την απέρριψε.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα