Μετανιωμένος ο νεαρός για τη δολοφονία της 77χρονης στην Περαία: Ζητάω συγγνώμη, την αγαπούσα

Κατά την απολογία του ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον άδικο θάνατο της γυναίκαςΦέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν τέλεσε την πράξη τουΕις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, απόπειρα ληστείας, παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών προς ίδια χρήση

Με κοινή απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος, ο 24χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε μια 77χρονη γυναίκα στην Περαία Θεσσαλονίκης,

αφού προσπάθησε πριν να τη ληστέψει, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, απόπειρα ληστείας, παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών προς ίδια χρήση.

«Δεν θυμάμαι τίποτα, ζητώ συγγνώμη»

Κατά την απολογία του ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον άδικο θάνατο της γυναίκας.

Απολογούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν τέλεσε την πράξη του, ενώ κληθείς να περιγράψει στον ανακριτή τον τρόπο που διέπραξε τη δολοφονία επικαλέστηκε κενά μνήμης. Ο ίδιος έδειξε να μην μπορεί να πιστέψει τι έκανε και ζήτησε συγγνώμη από τους οικείους της άτυχης ηλικιωμένης, για την οποία φέρεται να είπε ότι την «αγαπούσε».

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο καθ’ ομολογίαν δράστης επισκεπτόταν συχνά την ηλικιωμένη, την οποία γνώριζε από παλιά, όταν ακόμη ζούσε με την οικογένειά του στην ίδια οικοδομή. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, όταν της ζητούσε χαρτζιλίκι, ή φαγητό εκείνη του έδινε.

Έτσι και το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν επισκέφθηκε ξανά την ηλικιωμένη. Αυτή τη φορά όμως η 77χρονη φαίνεται να αρνήθηκε να του προσφέρει χρήματα και τότε εκείνος θύμωσε αρπάζοντας ένα μαχαίρι με το οποίο την τραυμάτισε θανάσιμα στον λαιμό.

Ο 24χρονος, ζητά τη συγχώρεση της οικογένειας του θύματος, αλλά και της δικής του, που δεν παρευρέθηκε σήμερα μαζί του στο δικαστήριο.

Τη νεκρή γυναίκα βγήκαν οι γείτονές της, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία, ενώ ο 24χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα