Σάλος στην Τουρκία από τη δολοφονία πρόσφυγα για παράβαση καραντίνας (video)

Σάλο έχει προκαλέσει η δολοφονία ενός σύρου πρόσφυγα στην Τουρκία, την ώρα που προσπάθησε να ξεφύγει από τον έλεγχο της αστυνομίας για έλεγχο των μέτρων περιοριστικών μέτρων και της καραντίνας για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, στην Άδανα ο 19χρονος σύρος πρόσφυγας Αλί Χεμντάν πυροβολήθηκε θανάσιμα από την αστυνομία επειδή προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο. Ο Αλί Χεμντάν, σύμφωνα με την αστυνομία πυροβολήθηκε στο πόδι, ωστόσο φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να έχει δεχθεί σφαίρα στην καρδιά.

It is easy to kill Syrians! Everywhere. shame on you.#Turkey #Corona #coronavirus #Syrian #Syria #Covid_19 #Covid19turkey pic.twitter.com/Hlwi1oEfiJ

— Mona Albakkoor (@Mona37630379) April 28, 2020


Ο Αλί δούλευε σε μία βιοτεχνία για να υποστηρίξει την οικογένειά του. Στη διάρκεια του διαλείμματος βγήκε έξω και βρέθηκε μπροστά σε μπλόκο της αστυνομίας. Γνώριζε για την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει για τους νέους κάτω των 20 χρόνων, αλλά δεν είχε ούτε ταυτότητα μαζί του ούτε σχετική άδεια εργασίας.

Φοβήθηκε για το πρόστιμο και προσπάθησε να διαφύγει, μπαίνοντας σε σοκάκια. Τότε ένας αστυνομικός άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για να τον σταματήσει, αλλά ο Αλί συνέχισε να τρέχει για να ξεφύγει. Μία από τις σφαίρες όμως του αστυνομικού ήταν μοιραία… Διακομίστηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Turkey’s coronavirus death toll rises by 92 to 2,992, with 2,392 new cases – Duvar English https://t.co/BhU7i1KK7S via @duvarenglish

— Elke Götze (@Pucemargine) April 28, 2020


Μετά την έντονη κοινωνική κριτική κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας, ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού επικοινώνησε με την οικογένειά του θανόντος για να τους συλλυπηθεί και να τους διαβεβαιώσει ότι ξεκίνησε έρευνα εις βάρος του αστυνομικού που τον πυροβόλησε «κατά λάθος», όπως ισχυρίστηκε η αστυνομία των Αδάνων.

Υποχωρεί ο κορονοϊός στην Τουρκία

Υποχώρηση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Τουρκία δείχνουν και την Τρίτη (28/04) τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας. Μέσα σε ένα 24ωρο η Τουρκία κατέγραψε 92 θανάτους και 2.392 κρούσματα, ενώ ανάρρωσαν 5.018 ασθενείς. Συνολικά ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στις 2.992 και των κρουσμάτων στις 114.653.

CORONAVIRUS UPDATES – Istanbul’s Agriculture and Forestry Directorate fined businesses with a total of nine million Turkish Liras, some for not adhering to COVID-19 prevention measures. #Turkey #Covid19turkey https://t.co/AxN7lKqEXc pic.twitter.com/x1uenRTIgN

— Duvar English (@DuvarEnglish) April 28, 2020

One hundred and twenty inmates in Turkey have tested positive for the coronavirus so far in four prisons, Justice Minister Abdulhamit Gul said on Tuesday in Ankara.
Read More: https://t.co/QsWKdQDN2w

Africa Today News, New York (@atndaily) April 28, 2020

Domestic assault, violent crimes rise in #Turkey amid coronavirus measures https://t.co/kycaoGYDcN via @AlMonitor

— TurkishVanguard (@TurkishVanguard) April 28, 2020

Πηγή: ethnos.gr

Πηγή: Σάλος στην Τουρκία από τη δολοφονία πρόσφυγα για παράβαση καραντίνας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα