Στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς συμμετέχει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

22:01 28/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων μέσω σχετικής της ανακοίνωσης προτρέπει τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους σε όλη την χώρα «να συμμετέχουν στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε περιοχή την ερχόμενη Παρασκευή 1η Μάη.

Αντιπροσωπείες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος θα συμμετέχουν με τα πανό τους και διακριτή παρουσία παίρνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Η κυβέρνηση κανένα

ουσιαστικό μέτρο στήριξης δεν έχει πάρει για αγρότες και κτηνοτρόφους πέρα από κάποιες παροχές σε μεγάλες επιχειρήσεις που όμως δεν αφορά στην συντριπτική πλειοψηφία των αγροτοκτηνοτρόφων και από κάποιες υποσχέσεις που ως τώρα όμως δεν έχουν εξειδικευτεί και εφαρμοστεί.
Πλάι-πλάι με τους εργάτες στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις διεκδικούμε άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων:
· Άμεση κάλυψη χαμένου εισοδήματος για τους κτηνοτρόφους από τις χαμηλές τιμές στο κρέας το Πάσχα. Επιδότηση για την αγορά ζωοτροφών. Ουσιαστική αποζημίωση από τις απώλειες λόγο καταρροικού πυρετού με κάλυψη της τιμής των ζώων και αναπλήρωση της απώλειας παραγωγής γάλατος και όχι τα ψίχουλα των 30€/ανά ζώο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
· Κάλυψη χαμένου εισοδήματος για τους συναδέλφους παραγωγούς που δεν μπορούσαν να πάνε στις λαϊκές αγορές ή σε περιοχές που έκλεισαν οι λαϊκές αγορές και έχουν αποθηκευμένα και αδιάθετα προϊόντα τους.
· Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε εργάτες γης στις περιοχές και τις καλλιέργειες που έχουν άμεση ανάγκη.
· Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.
· Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση μας κ.α.».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα