Σάλος με τη ρατσιστική επίθεση στον Θίοντορ – «Καμία ανοχή σε τέτοιες ενέργειες»

Χαμός γίνεται με τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Τζόρνταν Θίοντορ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην οποία ο αμερικανός απάντησε με το σχόλιο: «Κι εδώ υπάρχουν ρατσιστές». Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέρωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι «στο μέλλον δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιασδήποτε μορφής ρατσιστική ή εθνικιστική επίθεση κατά μελών της». Και ο ΠΣΑΚ καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση σε Θίοντορ. Το ίδιο έπραξε και ο συμπαίκτης του αμερικανού παίκτη, Χάρης Γιαννόπουλος, κάνοντας καυστικό story στο instagram.

Η Ένωση τονίζει ακόμη ότι «αισθάνεται την ανάγκη να αποδοκιμάσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το σχόλιο του θρασύδειλου, ο οποίος “εισέβαλε” στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του Τζόρνταν, με αποκλειστικό στόχο την εκδήλωση των αρρωστημένων ορέξεών του, και κατόπιν “εξαφανίστηκε”», ενώ δηλώνει ότι «στέκεται στο πλευρό του παίκτης, και μαζί του φιλοδοξεί να διακριθεί στα μεγάλα, στα σπουδαία, που έρχονται».

Racist ppl here to. Smfh. pic.twitter.com/NTaaA8Plgw

Jordan Theodore (@J__Theo25) 3 Φεβρουαρίου 2019

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«Μία μεμονωμένη, αλλά αποκρουστική αντίδραση «φιλάθλου» στο «λογαριασμό» του αθλητή μας, Τζόρνταν Θίοντορ, σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, προκάλεσε δικαιολογημένα την ομόθυμη καταδίκη εκ μέρους των φίλων της «Ένωσης».

Η ΑΕΚ BC αισθάνεται την ανάγκη να αποδοκιμάσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το σχόλιο του θρασύδειλου, ο οποίος «εισέβαλε» στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του Τζόρνταν, με αποκλειστικό στόχο την εκδήλωση των αρρωστημένων ορέξεών του, και κατόπιν «εξαφανίστηκε».

H AEK BC στέκεται στο πλευρό του Τζόρνταν, και μαζί του φιλοδοξεί να διακριθεί στα μεγάλα, στα σπουδαία, που έρχονται.

Η ΑΕΚ ΒC ενημερώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιασδήποτε μορφής ρατσιστική ή εθνικιστική επίθεση κατά μελών της. Θα αντιδράσει παντοιοτρόπως, και με κάθε νόμιμο τρόπο, προκειμένου να τα προστατεύσει από αθλιότητες, που δεν συνάδουν με τα «πιστεύω» του συλλόγου.

Η ΑΕΚ των αξιών και των συμβολισμών, η ΑΕΚ της προσφυγιάς και των Αγώνων, με τις αδιαμφισβήτητες ευαισθησίες στο DNA της, δεν δύναται να αποδεχθεί αποκλίνουσες συμπεριφορές.

Στην οικογένεια της ΑΕΚ δεν χωρούν παραβατικοί και ακραίοι. Δεν έχουν θέση στις δραστηριότητες της Ομάδας μας. Δεν έχουν θέση στο γήπεδό μας. Πολλώ δε μάλλον δεν έχουν θέση προβοκάτορες, που στο όνομα του συλλόγου, πιθανώς, επιδίδονται σε βαρβαρότητες, με στόχο «εν τέλει» να πλήξουν τον ίδιο τον σύλλογο.

Ο αθλητικός πολιτισμός της Αθλητικής Ενώσεως Κωσταντινουπόλεως ενσαρκώνει από γεννήσεώς της τα ανώτερα ανθρώπινα ιδεώδη και μ’ αυτά πορεύεται η πλειονότητα των εκατομμυρίων πιστών της.

Σ’ αυτό το πλαίσιο (θα) κινούμαστε σταθερά και αταλάντευτα».

Ο ίδιος ο Τζόρνταν Θίοντορ, στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, έκανε ανάρτηση το επίμαχο σχόλιο που δέχθηκε και έγραψε: «Ρατσιστές κι εδώ».

****

Ανακοίνωση με τον τίτλο «στο πλευρό (και) του Θίοντορ ο ΠΣΑΚ», με την οποία καταδικάζει τη διαδικτυακή ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Αμερικανός άσος της ΑΕΚ, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

Σε αυτήν ο ΠΣΑΚ τονίζει ότι είναι στο πλευρό του παίκτη και δίπλα στις ομάδες, «οι οποίες “μάχονται” για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς κρούσματα ρατσισμού και βίας», εκφράζει την ευχή «να γραφτεί επιτέλους ο επίλογος αυτών των κρουσμάτων», ενώ υπογραμμίζει πως «τέτοιου είδους ιδεολογίες, δεν τις θελουμε στο χώρο».

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου έχει ως εξής:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Τζόρνταν Θίοντορ της ΑΕΚ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σύνδεσμος μας, είναι στο πλευρό του Αμερικανού καλαθοσφαιριστή αλλα και δίπλα στις ομάδες, οι οποίες “μάχονται” για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς κρούσματα ρατσισμού και βίας.

Να γραφτεί επιτέλους ο επίλογος αυτών των κρουσμάτων και να ασχολούμαστε μόνον με τον αθλητισμό που ενώνει και αγαπάμε.

Τέτοιου είδους ιδεολογίες, δεν τις θελουμε στο χώρο».

Η διαδικτυακή ρατσιστική επίθεση στον Τζόρνταν Θίοντορ ενόχλησε τον Χάρη Γιαννόπουλο που έστειλε μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Η απάντησή του φόργουορντ της Ένωσης ήταν άμεση, αφού μέσω του Instagram έστειλε το εξής μήνυμα: «Φασίστες και ρατσιστές παντού. Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Μην τους αφήσετε να κερδίσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα