Συνεχίζει να συγκλονίζει το δράμα του Χακίμ Αλ Αραϊμπί – Παραμένει πολιτικός κρατούμενος στην Ταϊλάνδη

Η ιστορία του Χακίμ Αλ Αραϊμπί, ο οποίος είναι, ουσιαστικά πολιτικός κρατούμενος στην Ταϊλάνδη, συνεχίζει να συγκλονίζει. Ο παίκτης από το Μπαχρέιν συνελήφθη στην Μπανγκόκ μετά από ένταλμα για ποινή φυλάκισης στην πατρίδα του και τρέμει στην ιδέα να εκδοθεί στην πατρίδα του, καθώς φοβάται ότι θα βασανιστεί.

Να θυμίσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα η FIFA έκανε γνωστό πως βρίσκεται σε τακτική επαφή με την ασιατική συνομοσπονδία

ποδοσφαίρου (AFC) για την συγκεκριμένη υπόθεση και έτσι το θέμα έγινε γνωστό παγκοσμίως.

Ο Αραϊμπί, ο οποίος αγωνίζεται στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Μπαχρέιν, είχε ασκήσει έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης και του βασιλιά της χώρας. Καταδικάστηκε, μάλιστα, σε 10 χρόνια φυλάκισης ερήμην για βανδαλισμό σε αστυνομικό τμήμα και έτσι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του.

‘Don’t send me to Bahrain!’: Hakeem al-Araibi fights extradition @AJENews https://t.co/ksMXynC1V7

— Otwar.S.GORDON (@spiritualvolt) 4 Φεβρουαρίου 2019

Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία, ενώ η κυβέρνηση του Μπαχρέιν λέει ότι μπορεί να ασκήσει έφεση εναντίον της ποινής αν επιστρέψει στο βασίλειο. Στον Αραϊμπί είχε χορηγηθεί άσυλο στην Αυστραλία (έπαιζε σε σύλλογο της χώρας) το 2017, αφού διέφυγε από το Μπαχρέιν τρία χρόνια νωρίτερα. Είναι χαρακτηριστικό πως η ένωση ποδοσφαιριστών της Αυστραλίας, ζήτησε από την AFC να παρέμβει για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Χακίμ Αλ Αραϊμπί.

“Don’t send me to Bahrain! Bahrain won’t defend me.”

Refugee footballer Hakeem al-Araibi pleads as he arrives at court in Bangkok to oppose extradition to Bahrain.

Read more: https://t.co/3eJ2CKm6Cs pic.twitter.com/jHHmWcviOS

Al Jazeera English (@AJEnglish) 4 Φεβρουαρίου 2019

Ο Αλ Αραϊμπί ζει, λοιπόν, με τον «εφιάλτη» της έκδοσής του στο Μπαχρέιν, καθώς επισημαίνει πως αν επιστρέψει, θα βασανιστεί. Όταν βρέθηκε για τελευταία φορά σε δικαστήριο έγινε στην Ταϊλάνδη και τότε πήρε 60 ημέρες προθεσμία, όπως ζήτησε το νομικό του επιτελείο για να προετοιμαστεί ενόψει του επόμενου δικαστηρίου. Αυτό σημαίνει πως ο 26χρονος παίκτης θα μείνει για άλλους δύο μήνες στις φυλακές της χώρας… O διεθνής άσος υποστηρίζει ότι στις φυλακές της πατρίδας του είχε βασανιστεί όταν τον συνέλαβαν το 2012.

Hakeem Al-Araibi: Australian Interpol office alerted Thailand to arrival of refugee | Australia news | The Guardian https://t.co/qWHUMl7nyX

— Steve Gell (@steviegell) 4 Φεβρουαρίου 2019

Σύμφωνα με τον Αλ Αραϊμπί οι αρχές του Μπαχρέιν τον είχαν συλλάβει λόγω των πολιτικών δραστηριοτήτων του αδερφού του, αλλά, όπως είπαμε, η αστυνομία τον κατηγορεί για βανδαλισμό αστυνομικού τμήματος. Ο ίδιος λέει ότι την ώρα που οι Αρχές ισχυρίζονται πως εκείνος κατέστρεψε το αστυνομικό τμήμα, έπαιζε ποδόσφαιρο και μάλιστα σε αγώνα που είχε τηλεοπτική κάλυψη.

Το 2014, ο Αλ Αραϊμπί κατάφερε ν’ αποδράσει από το Μπαχρέιν και το 2017 η Αυστραλία του έδωσε πολιτικό άσυλο, παράλληλα άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Πάσκο Βάλε, ομάδα στην Μελβούρνη. Τα πράγματα δεν πήγαν, ωστόσο, καθόλου καλά για τον 25χρονο, αφού τον Νοέμβριο του 2017 αποφάσισε να πάει διακοπές με την σύζυγό του στην Ταϊλάνδη. Στη πρωτεύουσα της χώρα οι αρχές τον συνέλαβαν με ένταλμα της Ιντερπόλ και συνεχίζει να ζει ένα δράμα.

Hakeem al-Araibi, a Bahraini refugee and Australian resident, fears torture and even death if he is returned to his homeland #SaveHakeem https://t.co/vVomehuDhd

— Padcha (@PadchaPad) 4 Φεβρουαρίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα