Πύρινη κόλαση σε Ζάκυνθο και Ηλεία – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (video)

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής (4/10) δύο μεγάλες πυρκαγιές σε Ηλεία και Ζάκυνθο.

Στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου επιχειρούν ακόμα 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ.

Συνολικά, προσπαθούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά 69 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.

Από αέρος επιχειρούσαν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα

έως τη δύση του ηλίου.

Στο νησί ταξίδεψαν εσπευσμένα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο αρχηγός Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ώστε να συντονίσουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Επίσης, το βράδυ της Κυριακής ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς στη Ζάκυνθο έφθασαν ενισχύσεις από την Πελοπόννησο.

Φλέγεται η Ηλεία – Που εκτείνεται το πύρινο μέτωπο

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή Κορυφή του δήμου Πύργου Ηλείας, από το απόγευμα της Κυριακής (4/10).

Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 18 οχήματα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης, βοηθούν και υδροφόρες ΟΤΑ αλλά και μηχανήματα έργου.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή του δήμου Πύργου Ηλείας. Κινητοποιήθηκαν 41 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 18 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) October 4, 2020

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην περιοχή «Μακαριτέικα» πάνω από το ΧΥΤΑ της Τριανταφυλλιάς η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. Η περιοχή είναι δύσβατη και ενισχύονται οι δυνάμεις και τα μέσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του δήμου Ήλιδας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί 

Πηγή: ilialive.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα