Κορονοϊός: Μειώθηκαν τα κρούσματα σε όλη τη χώρα – Συναγερμός σε Άγιο Παντελεήμονα και Δρομοκαΐτειο (video)

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν την Κυριακή (4/10), rapid τεστ στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν είναι 487 από τα οποία εντοπίστηκαν είκοσι θετικά στον κορονοϊό. Από αυτά τα πέντε αφορούν Έλληνες και τα υπόλοιπα

15 αλλοδαπούς. Πρόκειται για 8 γυναίκες, και δώδεκα άνδρες με διάμεση ηλικία θετικών τα 41 έτη.

Δύο κρούσματα στο Δρομοκαΐτειο

Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί τρόφιμοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» το απόγευμα της Κυριακής  (4/10). Οι δύο άνδρες νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη τους έγινε τεστ για την ασφάλεια των υπολοίπων.

Σήμερα Κυριακή βγήκε το αποτέλεσμα, το οποίο έδειξε και τους δύο θετικούς στον Covid-19. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος είναι εντελώς ασυμπτωματικοί.

Οι δύο ασθενείς κοιμόντουσαν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος. Φυσικά και με το προσωπικό, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

«Το νοσοκομείο έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες. Πρέπει ο ασθενής να φύγει άμεσα από το Δρομοκαΐτειο για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορονοϊού. Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

229 κρούσματα, 82 διασωληνωμένοι, 4 νέοι θάνατοι

Συνεχίζει να «θερίζει» στη χώρα μας ο νέος ιός.

Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας καταγράφηκαν 229 κρούσματα και 4 νέοι θάνατοι.

Από αυτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Κυριακή (4/10), τα 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19842, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

3.049 (15.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8083 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (30.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 223 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε τέσσερις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 409 θανάτους συνολικά στη χώρα. 153 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα στη χώρα μας

Από τα 229 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 200 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 31 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

28 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο97 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές9 κρούσματα στην  Π.Ε. Θεσσαλονίκης1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας6 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας1 κρούσμα στην  Π.Ε Εύβοιας9 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων1 κρούσμα στην Π.Ε Καβάλας6 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας Κύθνου2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές6 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας2  κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου,  συνδεόμενα με γνωστή συρροή8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε Πρέβεζας2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 3  συνδέονται με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου14 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την Κυριακή (4/10)

Keywords
Τυχαία Θέματα