ΠΑΣ-Ολυμπιακός: Ισοπαλία-«χρυσάφι» στα Γιάννινα – «Κόλλησαν» οι Πειραιώτες (video)

Σε ένα ματς-θρίλερ, που είχε σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ο Ολυμπιακός γκέλαρε (1-1) για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα απέναντι στον εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα που μετά την ισοπαλία στην έδρα του Άρη, πήρε έναν ακόμη βαθμό απέναντι στους πρωταθλητές. Οι Πειραιώτες, που σκόραραν στο φινάλε με τον Χασάν αλλά το γκολ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ έπειτα από παρέμβαση του VAR (σε μια πολύ οριακή φάση), άφησαν τους πρώτους τους βαθμούς στη Super League

αποδεικνύοντας ότι έχουν τρωτά σημεία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στον Ολυμπιακό καθώς μόλις στο 5′ και προτού καν προλάβουν οι Ερυθρόλευκοι να μπουν στον ρυθμό του αγώνα, άνοιξε το σκορ. Ο Σιόντης πάσαρε κάθετα στον Καρτάλη, ο οποίος βρήκε τον Παμλίδη. Κι ο επιθετικός του ΠΑΣ γύρισε το κορμί του, έστρεψε το σώμα προς την εστία και με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τζολάκη πετυχαίνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΣ όχι μόνο πήρε το προβάδισμα αλλά διατήρησε και τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το τέλος του ημιχρόνου καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Η εικόνα του αγώνα ωστόσο άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο καθώς οι πρωταθλητές βελτιώθηκαν σημαντικά. Και μόλις έξι λεπτά μετά τη σέντρα βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος εκτέλεσε με κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Φορτούνη.

Το παιχνίδι άνοιξε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να σκοράρουν και να χάνουν ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός στο 59′ έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Ελ Αραμπί και στο 65′ με μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη.

Ο ΠΑΣ απάντησε με δοκάρι του Κρίζμαν έπειτα από εξαιρετικό σουτ στο 70′ το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Τζολάκης ο οποίος εν συνεχεία μπλόκαρε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό καθώς ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Χασάν. Ομως το γκολ που πέτυχε ο Αιγύπτιος μολονότι αρχικά μέτρησε, έπειτα από παρέμβαση του VAR και έλεγχο αρκετών λεπτών, ακυρώθηκε διότι στο ξεκίνημα της φάσης ο Ελ Αραμπί ήταν εκτεθειμένος έστω και ελάχιστα όπως φάνηκε στη γραμμή του VAR.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Σιόντης (86΄ Λιάσος), Καρτάλης (73΄ Ντομίνγκεθ), Κάστρο, Νάουμετς (57΄ Λεό), Παμλίδης (86΄ Λώλης), Κρίζμαν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Τζολάκης, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά (46΄ Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς (69΄ Χασάν), Ελ Αραμπί

Keywords
Τυχαία Θέματα