Ψεκάζουν επιβάτες οι αεροπορικές εταιρίες για τον κοροναϊκό – Η Κίνα προσπαθεί να ενισχύσει την οικονομία (video)

Παγκόσμιο πανικό έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός και αρκετές αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο ψεκάζουν τους επιβάτες κατά την έξοδό τους από τα αεροπλάνα. «Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να χτυπήσουμε τον ιό», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο είναι ο επαναπατρισμός πολιτών από την Ουχάν, από όπου ξεκίνησε ο ιός, και την Κίνα, η οποία προσπαθεί να ενισχύσει την οικονομία της. Το ΔΝΤ έχει μιλήσει, άλλωστε, για οικονομικές επιπτώσεις, την ώρα που πολλές εταιρίες… αφήνουν την Κίνα.

lang="es" dir="ltr">ULTIMA HORA | Los pasajeros de Indonesia son evacuados y puestos en cuarentena bajo enormes medidas de seguridad para evitar probable propagación del virus.

No es la Guerra mundial Z. Esto es para evitar la propagación del #coronavirus pic.twitter.com/vsIeB9OTTT https://t.co/1Ot9lZ4XMT

— juan carlos aponte M. (@juancarlosloves) February 2, 2020

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα μέτρα που εφαρμόζουν κάποιες αεροπορικές εταιρίες ξεφεύγουν. Δεν έχουν προηγούμενο οι καταστάσεις που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός.

Photos and videos show officials in hazmat suits spraying passengers with mist as they arrive in Indonesia amid coronavirus scare https://t.co/CR7nxMGrt6 via @businessinsider

— Showmedutch (@showmedutch) February 2, 2020

Ψεκάζουν τους επιβάτες, που έρχονται από την «κόλαση», κατά την έξοδό τους από τα αεροπλάνα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έρχονται στο φως από την Ινδονησία.

Así reciben en Indonesia un avión con compatriotas evacuados de Wuhan, China , por la epidemia del coronavirus pic.twitter.com/KYEO0eXXYM – @sumariumcom

Class 98.7FM Noticias (@Class987FM) February 2, 2020

Taking No Chances: Passengers Landing In Indonesia From China Get Sprayed With Disinfectant To Prevent Coronavirus From Spreading! https://t.co/SNC49D7zAA pic.twitter.com/d8FUChPIfi

— Izu ひhiara ☥ (@OMGStacks) February 2, 2020

Medical officers sprayed Indonesian nationals with antiseptic as they arrived from Wuhan, #China center of the #coronavirus epidemic, before transferring them to the Natuna Islands military base to be quarantined, at Hang Nadim Airport in Batam, Riau Islands, #Indonesia pic.twitter.com/ybduLT5ZKj

— Saad (@SaadAbedine) February 2, 2020

Indonesia to stop flights to and from China amid #coronavirus epidemic

via | Reuters pic.twitter.com/O7cZiIcINf

— CoronaVirus Breaking News (@NCOVNEWS) February 2, 2020

Την ίδια ώρα, νέα μέτρα – στα ήδη υπάρχοντα – επέβαλε η Κίνα σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά του νέου κοροναϊού αλλά και να ενισχύσει την οικονομία της, η οποία πλήττεται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την προσωρινή διακοπή των επιχειρήσεων.

Συνολικά, 304 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Κίνα από την ημέρα που εμφανίστηκε ο κοροναϊός στην πόλη Ουχάν, τον περασμένο Δεκέμβριο, ανακοίνωσε την Κυριακή (02/02) η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας. Ο αριθμός των κρουσμάτων φθάνει, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, τις 14.380 από το Σάββατο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, ενώ καταγράφεται και ο πρώτος θάνατος εκτός Κίνας.

LONG-TERM IMPACT ON CHINA?

China's economy to see long-term impact if coronavirus crisis continues: BOK pic.twitter.com/5FH361CU0T

— Arirang News (@arirangtvnews) February 2, 2020

Ένας 44χρονος Κινέζος από την Ουχάν, στην επαρχία Χουμπέι, η οποία ως το επίκεντρο της επιδημίας παραμένει αποκλεισμένη, ταξίδεψε στις Φιλιππίνες και πέθανε εκεί το Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων. Η επιδημία παραμένει «σοβαρή και περίπλοκη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Χουμπέι, ο Σιάο Ζούχουα.

Τουλάχιστον 171 περιπτώσεις έχουν αναφερθεί σε άλλες χώρες και περιφέρειες, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, της Ταϊλάνδης, του Χονγκ Κονγκ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Αεροπλάνο το οποίο μετέφερε 250 Γάλλους και Ευρωπαίους πολίτες από την Ουχάν προσγειώθηκε την Κυριακή (02/02) σε στρατιωτική αεροπορική βάση στην Ιστρ, στη νότια Γαλλία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας Έλληνας πολίτης, που βρισκόταν στη Ουχάν. Οι επιβάτες θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια θα αρχίσει η διαδικασία επαναπατρισμού τους. Επίσης, 124 άνθρωποι επέστρεψαν σθες στη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία, όπου τα κρούσματα φθάνουν πλέον τα 10.

via @PerilofAfrica China seeks to boost economy as first virus death reported outside its borders: The first death from the coronavirus outside of China was reported on Sunday and the Beijing government took steps to shore up an… https://t.co/GfCmDViv7t Reuters World News pic.twitter.com/WqU4EW2i8Y

— MarthaLeah Nangalama (@mlnangalama) February 2, 2020

Το Πεκίνο αντιμετωπίζει την αυξανόμενη απομόνωση, καθώς οι χώρες ανά τον κόσμο εφαρμόζουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις και οι κυβερνήσεις επαναπατρίζουν τους πολίτες τους, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο επιβράδυνσης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σχέδια για τη διοχέτευση ρευστότητας 1,2 τρισ. γιουάν (173,8 δισ.δολάρια) στις αγορές τη Δευτέρα, προσφέροντας στήριγμα στην έναρξη των συνεδριάσεων και καθώς η οικονομία της χώρας δοκιμάζεται από την επιδημία του κοροναϊού.

Οι αρχές του Πεκίνου έχουν δεσμευθεί να χρησιμοποιήσουν διάφορα εργαλεία νομισματικής πολιτικής για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και τη στήριξη των επιχειρήσεων που επηρεάζονται από την επιδημία.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για έντονη μεταβλητότητα στις κινεζικές αγορές αύριο, έπειτα από την παράταση των αργιών για το Νέο Σεληνιακό Έτος. Οι αγορές μετοχών, συναλλάγματος και ομολόγων της Κίνας παρέμεναν κλειστές από τις 23 Ιανουαρίου.Η κυβέρνηση δήλωσε επίσης ότι θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις που παράγουν ζωτικά αγαθά να επανεκκινήσουν τις εργασίες τους το συντομότερο δυνατό, ανέφερε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας «CCTV», επικαλούμενος μια συνάντηση υπό την προεδρία του Κινέζου πρωθυπουργού Κίνας Λι Κετσιάνγκ.

China’s central bank said it would inject a hefty 1.2 trillion yuan ($173.8 billion) worth of liquidity into the markets via reverse repo operations on Monday to boost economy as first death reported outside its borders. https://t.co/ZHdlUL1EvT #China #liquidity #coronavirus

— Dr. Michael K. Ong (@MichaelOngRisk) February 2, 2020

Στο Πεκίνο, ορισμένα εμπορικά κέντρα παραμένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια των παρατεταμένων διακοπών, αλλά το προσωπικό με χειρουργικές μάσκες ήταν έξω από τα καταστήματα μετρώντας τη θερμοκρασία των πελατών. Πολλά άλλα καταστήματα και καφέ στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις επέλεξαν να παραμείνουν κλειστά.

Ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν ότι το κλείσιμο των συνόρων και οι ταξιδιωτικοί περιρισμοί δεν είναι κατάλληλα μέτρα.

«Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μπορούν να προκαλέσουν περισσότερη βλάβη παρά καλό, παρεμποδίζοντας την ανταλλαγή πληροφοριών, τη διακίνηση ιατρικών εφοδίων και τις οικονομίες», δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους την Παρασκευή.

Ο ΠΟΥ συνιστά τον έλεγχο σε επίσημα σημεία διέλευσης των συνόρων. Και προειδοποιεί ότι το κλείσιμο των συνόρων μπορεί απεναντίας να επιταχύνει την εξάπλωση του ιού, καθώς οι ταξιδιώτες θα προσπαθήσουν ενδεχομένως να εισέρχονται ανεπίσημα στις χώρες

Ελπίδες γεννά, ωστόσο, η ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης ότι οι επιστήμονες του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, απομόνωσαν τον γενετικό κώδικα του κοροναϊού. Όπως τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, «με τον τρόπο αυτό ανοίγονται νέοι δρόμοι για την μελέτη, την διάγνωση και την θεραπεία του ιού».

Coronavirus: China to pump billions into economy amid growth fears https://t.co/FnL8m0IO5G

— Econ@Wyke (@EconomicsWyke) February 2, 2020

(πληροφορίες από Reuters)

Πηγή: Ψεκάζουν επιβάτες οι αεροπορικές εταιρίες για τον κοροναϊκό – Η Κίνα προσπαθεί να ενισχύσει την οικονομία (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > altsantiri