Σε καραντίνα ο Έλληνας που επέστρεψε στη Γαλλία από την Ουχάν – Συγκλονίζουν τα λόγια του (video)

Ο Έλληνας, που ήταν εγκλωβισμένος στην Κίνα και επέστρεψε στη Γαλλία με ειδική πτήση από την Ουχάν εξαιτίας του νέου κοροναϊού θα μπει σε προληπτική καραντίνα όπως όλα τα άτομα που εγκατέλειψαν την «αποκλεισμένη» κινεζική πόλη. Ένας επιβάτης εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ στην Ιταλία υπάρχουν ελπίδες για εμβόλιο.

Ο Έλληνας λέγεται Άλεξ Ζαχάρ και όπως είπε και ο ίδιος έζησε μια πραγματική κόλαση στην Ουχάν και ήρθε στη Γαλλία

μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι οκτώ μηνών έγκυος. Δεν του επιτρέπουν να γυρίσει στην Ελλάδα αν δεν αποδειχθεί ότι είναι απολύτως καλά και δεν έχει προσβληθεί από κοροναϊό. «Η κατάσταση στην Ουχάν είναι πολύ επικίνδυνη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τι γίνεται με τους δύο Έλληνες που είναι αποκλεισμένοι στην κινεζική πόλη. Ευχαριστίες στη Γαλλία από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

CORONAVIRUS: L’avion transportant 200 Français rapatriés de Wuhan a atterri sur la base militaire d’Istres dans les Bouches-du-Rhône. Ils vont passer 14 jours en quarantaine dans 1 centre de vacances de Carry-le-Rouet près de Marseille. Une personne à bord présente des symptômes. pic.twitter.com/vWMyfZGTmo

— Infos Françaises (@InfosFrancaises) January 31, 2020

Εν τω μεταξύ, αρκετές αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο ψεκάζουν τους επιβάτες κατά την έξοδό τους από τα αεροπλάνα. «Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να χτυπήσουμε τον ιό», αναφέρουν μεταξύ άλλων. Η φωτογραφία που δείχνει το εν λόγω μέτρο εφαρμόζεται στην Ινδονησία και σε άλλες χώρες της Ασίας.

Όσοι επέστρεψαν στη Γαλλία, άπαντες θα μπουν σε προληπτική καραντίνα για 15 ημέρες σε ένα ειδικό θέρετρο στη Μασσαλία μέχρι να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα. Αγώνας… δρόμου για να επιστρέψουν και άλλοι ευρωπαίους πολίτες.

Το αεροπλάνο μέσα από το οποίο ήταν και ο έλληνας προσγειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (02/02) στη Γαλλία μεταφέροντας τον πρώτο συμπατριώτη μας που επιστρέφει από την πόλη «φάντασμα» της Κίνας, στην οποία ανοίξει τη Δευτέρα (03/02) το νοσοκομείο που φτιάχτηκε μέσα σε 10 ημέρες.

Aux urgences de Brest, une suspicion de coronavirus provoque un droit de retrait du personnel https://t.co/flpumW3Ngi @Francebleubzh pic.twitter.com/CiTGrNtg2M

France Bleu (@francebleu) February 2, 2020

Στην πτήση εκτός από τους Γάλλους ήταν και δεκάδες άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες που άφησαν την Ουχάν, την πόλη που ξεκίνησε ο κοροναϊός, με το αεροπλάνο να προσγειώνεται σε στρατιωτική αεροπορική βάση στην Ιστρ, στη νότια Γαλλία 50 χιλιόμετρα από τη Μασσαλία.

Pourquoi les envoyer à Marseille ?


Coronavirus : l'avion transportant des Français rapatriés de Wuhan a atterri à l'aéroport d'Istres (Bouches-du-Rhône) https://t.co/idAq5RwGRJ pic.twitter.com/DEv3r76mXN

Keywords
Τυχαία Θέματα