Πρώτο κανάλι τελικά η ΕΡΤ στο συλλαλητήριο

Μελετώντας τον χρόνο που αφιέρωσαν στο συλλαλητήριο -στα κεντρικά τους δελτία- τα κανάλια καταλήγουμε σε μία, μάλλον, αναπάντεχη διαπίστωση: το κανάλι που συγκέντρωσε τα πυρά των περισσοτέρων, αν όχι όλων, η ΕΡΤ δηλαδή, είναι εκείνη που αφιέρωσε τελικά την περισσότερη ώρα στο γεγονός.

Μέρα ντροπής σήμερα για την δημόσια τηλεόραση που είδε μερικές «δεκάδες πολιτών» στο συλλαλητήριο. Και πρόσθετη ντροπή για όσους έσπευσαν να την αθώωσουν μιλώντας για «ανθρώπινο λάθος» και «προπαγανδιστές του Σαμάρα»

@typologies #Συλλαλητηριο

— Yannis Pretenteris (@AnatropiMegaTV) 21 Ιανουαρίου 2018

Στην ΕΡΤ λοιπόν το συλλαλητήριο ήταν η 1η είδηση στο κεντρικό δελτίο με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, με χρόνο προβολής λίγο περισσότερο από 10 λεπτά, για την ακρίβεια 10 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα.

Δείτε επίσης: Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό – Επεισόδια στη Ναυαρίνου (εικόνες – video)

Φυσικά 1η είδηση ήταν και στον ΣΚΑΪ. To κεντρικό δελτίο στις 8 με τον Σπύρο Μάλλη αφιέρωσε στο συλλαλητήριο 9 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, με το επόμενο θέμα να είναι η συνέντευξη του πρωθυπουργού για το ίδιο θέμα, το Μακεδονικό.

Δείτε επίσης: «Γαλάζια» παράπονα στην ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου (video)

Στον Alpha το συλλαλητήριο ήταν 2η είδηση του κεντρικού δελτίου με τον Νίκο Μάνεση μια και κορυφαίο θέμα τους ήταν η επίθεση των Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο στην Καμπούλ. Στο συλλαλητήριο ο Alpha αφιέρωσε, ακριβώς, 5 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα.

Στον ΑΝΤ1, στις 8, στο κεντρικό δελτίο με τη Ρίτσα Μπιζόγλη το συλλαλητήριο ήταν (κι εδώ) 2η είδηση μια και προηγήθηκαν οι συνομιλίες για το Μακεδονικό και η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. Μόλις 3 λεπτά αφιέρωσε το κανάλι στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ενώ ακολούθησε ένα θέμα 2 λεπτών και 40 δευτερολέπτων με τα επεισόδια που έγιναν στο περιθώριο του συλλαλητηρίου (και τον εμπρησμό στην κατάληψη).

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Κατερίνα Παπακωστοπούλου το συλλαλητήριο ήταν κι εδώ 2η είδηση. Προηγήθηκε η επίθεση στην Καμπούλ. Το Star του αφιέρωσε 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα συν άλλο 1 λεπτό και 50 δευτερόλεπτα στα επεισόδια κατά Ζουράρι και τον εμπρησμό της κατάληψης.

δουλειά της ΕΡΤ είναι να δείχνει ο,τι γίνεται .Αλλιώς δέν εχει δουλειά … https://t.co/c1UgElPr9w

— Anastasios Telloglou (@telloglou) 21 Ιανουαρίου 2018

Πολλοί επικεντρώνουν την κριτική τους στο γεγονός πως η ΕΡΤ3 δεν διέκοψε το πρόγραμμά της για να μεταδώσει, έστω και για λίγο, ζωντανή εικόνα από το συλλαλητήριο. Σε αυτό δεν θα διαφωνήσω μαζί τους, το αντίθετο. Εννοείται πως θα έπρεπε να το είχε κάνει αντί να ασχολείται με την «Κυριακή στο χωριό» και τα… πατροπαράδοτα έθιμα. Όχι φυσικά να το μεταδώσει, ολόκληρο, απευθείας. Άλλο το ρεπορτάζ, άλλο το live, μην τα μπερδεύουμε.

Δουλειά της ΕΡΤ δεν είναι να δείχνει τα συλλαλητήρια του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου να μιλάει για την Ιμβρο, την Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη! Και να φωνάζει «ζήτω ο στρατός» ή να λέει για τη βροχή «το δάκρυ της Παναγιάς». https://t.co/IEFJPlDlIV

— e-tetRadio.gr (@tetRadio) 21 Ιανουαρίου 2018

Βέβαια το ερώτημα είναι τι έκανε η ΕΡΤ 3 σε ανάλογες, μικρότερες, συγκεντρώσεις της άλλης πλευράς: τις μετέδωσε; Αν ναι, να την κατηγορήσουμε χίλιες φορές περισσότερο, αν όχι, να το συζητήσουμε ξανά όλο το θέμα περί δημοσιογραφίας… Κάποιοι υποστηρίζουν πως έπεσε κεντρική γραμμή από την Αθήνα.

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών

Keywords
Τυχαία Θέματα