Προκριματικά EURO 2020: Τεράστια νίκη η Ολλανδία μέσα στη Γερμανία, «έσβησαν» οι ελπίδες για Κύπρο (video)

Μετά τις Ιταλία και Ισπανία την Πέμπτη (05/09), άλλη μία ομάδα συνεχίζει χωρίς καμία βαθμολογική απώλεια την πορεία της προς τους τελικούς του EURO 2020. Το ντέρμπι του 3ου ομίλου ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την Ολλανδίας με 4-2 για την 5η αγωνιστική των προκριματικών επί της Γερμανίας στο Αμβούργο, με τα «πάντσερ» να αποτυγχάνουν να κάνουν το 4Χ4, ενώ οι «οράνιε» έφτασαν στην 2η νίκη τους στα τρία πρώτα ματς που έχουν δώσει. Έφτασαν στη μεγάλη επιτυχία με ανατροπή. Καταδικαστικό 1-1 εντός για την Κύπρο

κόντρα στο Καζακστάν.

Το Βέλγιο με τη σειρά του έφτασε στην 5η σερί νίκη του σε ισάριθμα ματς με το εκτός έδρας 4-0 επί του Σαν Μαρίνο, ενώ η φιναλίστ του τελικού του Μουντιάλ της Ρωσίας, Κροατία, πήρε σπουδαίο «διπλό» επί της Σλοβακίας, επίσης με 4-0 κι έπιασε στην κορυφή του 5ου ομίλου την Ουγγαρία.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι «αναγεννημένος» και με δικό του γκολ δέκα λεπτά πριν το φινάλε κράτησε «ζωντανή» την Ουαλία στο παιχνίδι της πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε δύσκολα με 2-1 του Αζερμπαϊτζάν και πέρασε στην 2η θέση του 5ου ομίλου πίσω από τις Ουγγαρία και Κροατία που ισοβαθμούν με 9 βαθμούς.

Όσον αφορά στην Κύπρο έχασε τις όποιες ελπίδες είχε για να «κυνηγήσει» την 2η θέση του 9ου ομίλου στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Αν και ήταν ανώτερη από τον αντίπαλό της στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, η ομάδα του «νησιού της Αφροδίτης» παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία, με σκορ 1-1, στο Καζακστάν κι έφτασε τους 4 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την δεύτερη Ρωσία, που αυτή την ώρα παίζει στην Σκωτία.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Σκέτκιν. Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 20ό λεπτό με το δοκάρι του Σωτηρίου. Ο στράικερ της Κοπεγχάγης, όμως, «χτύπησε» στο 39΄ μετά από πολύ όμορφη προσπάθεια και ασίστ του Ιωάννου (1-1).

Οι Κύπριοι, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για δύο πέναλτι στο δεύτερο μέρος, έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι έμειναν στην προτελευταία θέση του 9ου γκρουπ με μόλις 4 βαθμούς, μετά από 5 αγωνιστικές.

Full time scores in tonight’s #EURO2020 qualifiers:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προκριματικά EURO 2020, Τεράστια, Ολλανδία, Γερμανία, Κύπρο,prokrimatika EURO 2020, terastia, ollandia, germania, kypro