Προειδοποίηση από τον Χόκινγκ για τη «σοβαρότερη απειλή κατά της ανθρωπότητας»

Ενώ η τεχνολογία εξελίσσεται και σημαντικά βήματα προόδου γίνονται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, πολλοί είναι οι «γκουρού» του τεχνολογικού τομέα που προειδοποιούν για τους πιθανούς κινδύνους.

Δείτε επίσης: Σε πόσα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τους ανθρώπους στα.. πάντα

Πρόσφατα ο Στίβεν Χόκινγκ εξέφρασε σε συνέντευξή του τις ανησυχίες του σχετικά με τις πιθανότητες η τεχνητή νοημοσύνη να αντικαταστήσει το ανθρώπινο είδος.

Εξήγησε πως είναι πολύ πιθανό μελλοντικά κάποιος να δημιουργήσει μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης τόσο προηγμένη που θα μπορούσε

να υπερισχύσει των ανθρώπων και να εξελιχθεί σε μια νέα μορφή «ζωής».

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει νωρίτερα φέτος πως θα πρέπει οι άνθρωποι να εντοπίσουν γρήγορα τις πιθανές απειλές από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και να την ελέγξουν πριν είναι αργά.

Ο Χόκινγκ δεν είναι μοναδικός που έχει εκφράσει ανησυχίες για την αλληλεπίδραση τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπου. Ο Έλον Μασκ, επικεφαλής των εταιρειών Tesla, Space X και Boring είχε προειδοποιήσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη συνιστά τη σοβαρότερη απειλή για την ανθρωπότητα και ότι εξαιτίας της -και όχι του Κιμ της Βόρειας Κορέας– είναι πιθανότερο να ξεκινήσει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα