Προχωράνε οι διαδικασίες για να παίξει ο Βλαχοδήμος στην εθνική

Πριν από μερικές ημέρες ο Μίκαελ Σκίμπε έκανε γνωστό πως είχε επικοινωνία με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο για να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα της Ελλάδος και στο περιθώριο της εκδήλωσης της συνεργασίας της ΕΠΟ με την ΟΠΑΠ ΑΕ απασχόλησε το θέμα του τερματοφύλακα της Μπενφίκα με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να μιλούν για τις διαδικασίες που προχωράνε και θα πρέπει να γίνουν ώστε ο πρώην πορτιέρο του Παναθηναϊκού

να λάβει κλήση.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ οι διαδικασίες προχωρούν και αναμένεται σύντομα να έχει υπάρξει θετική λήξη. Αρχικά, θα πρέπει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος να στείλει μια επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία θα ενημερώνει για την ξεκάθαρη επιθυμία του να παίξει στην εθνική ανδρών της Ελλάδος. Μιλάμε, ουσιαστικά, σαν μια υπεύθυνη δήλωση.

Η ελληνική ομοσπονδία, με τη σειρά της, θα «μεταφέρει» αυτή την επιστολή στην FIFA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, έχοντας ρόλο μεσολαβητή, θα αναλάβει να επικοινωνήσει με την γερμανική ομοσπονδία. Η τελευταία οφείλει να ενημερώσει την FIFA ότι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα ανδρών της, αλλά μόνο στις «μικρότερες», δηλαδή μέχρι και την ελπίδων. Ακολούθως, η FIFA θα στείλει σχετικό έγγραφο στην ΕΠΟ με το οποίο θα «ανάβει» το «πράσινο φως για να κληθεί ο άσος των «αετών» στην εθνική Ελλάδος από τον Μίκαελ Σκίμπε.

Απομένει, λοιπόν, να γίνουν και τα παραπάνω, που αποτελούν τα τυπικά της όλης υπόθεσης, ώστε να μπορεί και επίσημα να γίνει η εμφάνιση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην εθνική μας ομάδα των ανδρών.

Να θυμίσουμε ότι ο παίκτης σε επικοινωνία που είχε με τον Μίκαελ Σκίμπε τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να παίξει με την εθνική ομάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δυο τους τα είπαν πριν από τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Μπενφίκα για το Champions League στο ΟΑΚΑ.

Σημειώνεται ότι εάν ένας παίκτης έχει αγωνιστεί στην εθνική ελπίδων μιας χώρας, μπορεί να αγωνιστεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανδρών άλλης… πατρίδας του. Αυτή η επιλογή θα είναι η οριστική σε ότι αφορά το εθνόσημο. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει παίξει σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γερμανίας, αλλά η κλήση στην ανδρών των «πάντσερ» φαίνεται πως είναι δύσκολο να γίνει.

Λευτέρης Δαγρές

Keywords
Τυχαία Θέματα