«Δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό οι προτάσεις Καμμένου για το Σκοπιανό», λέει ο Κατρούγκαλος

«Μέχρι στιγμής οι προτάσεις του κ. Καμμένου δεν έχουν τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της Συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο News24/7 FM για το εναλλακτικό σχέδιο που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ

σχετικά με το Σκοπιανό.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ, ο Πάνος Καμμένος, κατέθεσε ένα εναλλακτικό σχέδιο για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.

Σχετικά με την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα σχηματιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία για την έγκρισή της αλλά και για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Υπάρχουν φωνές στο Ποτάμι που δεν θέλουν την ταύτιση με την κυβέρνηση αλλά θέλουν τη συμφωνία. Ωστόσο, μπορώ να φανταστώ έναν βουλευτή το Ποταμιού να απέχει αλλά δεν μπορώ να τον φανταστώ να ψηφίζει υπέρ μια πρότασης μομφής εφόσον θέλει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα