Στο φως η έκθεση της Αστυνομίας από την ανάλυση DNA για τον Ζακ – Τα κενά και η μεγάλη καθυστέρηση

Νέα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου του Ζακ ΚωστόπουλουΤι αναφέρει η έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης της Αστυνομίας από την ανάλυση DNA που συλλέχθηκε στην ΟμόνοιαΗ συλλογή και η αποστολή του υλικού που αφορά στο μαχαίρι γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, στις 25 Σεπτεμβρίου

Νέα πειστήρια που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο με κίνητρο τη ληστεία βλέπουν το φως

της δημοσιότητας, με την δημοσίευση της Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης της Αστυνομίας από την ανάλυση DNA που συλλέχθηκε στην Ομόνοια.

Από την έκθεση, την οποία δημοσιεύει το news24/7, προκύπτει πως βρέθηκε DNA του Ζακ Κωστόπουλου σε διάφορα σημεία εντός και γύρω του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος και συγκεκριμένα, σε κηλίδα αίματος στην εσωτερική επιφάνεια της πόρτας εισόδου, εσωτερικά του πλαισίου βιτρίνας, στην εξωτερική επιφάνεια του τζαμιού βιτρίνας, στο πεζοδρόμιο και στον πυροσβεστήρα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η συγκεκριμένη έκθεση κάνει σύγκριση των ευρημάτων μόνο με δείγμα DNA του Ζακ Κωστόπουλου και όχι με δείγμα κάποιου από τους υπόλοιπους που βρίσκονταν στη σκηνή, όπως ο κοσμηματοπώλης, ο μεσίτης ή ο αστυνομικός που φαίνεται στο βίντεο να πιάνει με γυμνά χέρια το μαχαίρι.

Ακόμη, όπως αναφέρεται, η συλλογή και η αποστολή του υλικού που αφορά στο μαχαίρι γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, στις 25 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά την ημέρα του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ίχνος γενετικού υλικού που ανήκει στον Ζακ Κωστόπουλο τον εντόπισαν την Τρίτη τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στο μαχαίρι που βρέθηκε έξω από το κοσμηματοπωλείο.

Όσο για την αδυναμία ταυτοποίησης αποτυπωμάτων οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι αυτή προέκυψε από το γεγονός ότι το μικρό σε μέγεθος μαχαίρι το έπιασαν αρκετά άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα