Πότε η χρήση του κινητού από τους γονείς βλάπτει τα παιδιά

Η οικογενειακή ζωή δέχεται πλήγμα από τη συχνή χρήση του κινητού τηλεφώνου από τους γονείς, σύμφωνα με έρευνα.Πολλοί μαθητές απάντησαν ότι έχουν επανειλημμένα ζητήσει από τους γονείς τους να σταματήσουν να ασχολούνται τόσο πολύ με το κινητό.

Η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους γονείς έχει αρνητικές επιδράσεις στην οικογενειακή ζωή και μάλιστα επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία των παιδιών.

Το παραπάνω αποτελεί συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε σε μαθητές η βρετανική εταιρεία

Digital Awareness UK.

Ένα από τα εντυπωσιακά συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι το 1/3 των ερωτηθέντων, ηλικίας μεταξύ 11 και 18 ετών, απάντησαν ότι έχουν ζητήσει επανειλημμένα από τους γονείς τους να σταματήσουν να ασχολούνται διαρκώς με το κινητό τους.

Το 14% αυτών δήλωσαν ότι οι γονείς τους χρησιμοποιούν το κινητό τους ακόμα και την ώρα των οικογενειακών γευμάτων -όχι μόνο για κλήσεις αλλά και για να σερφάρουν στο Διαδίκτυο- εντούτοις, το 95% των ερωτηθέντων γονέων – 3.000 ενήλικες συμμετείχαν στην έρευνα- αρνήθηκε ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Τι απάντησαν οι μαθητές

– Το 82% αισθάνεται ότι κατά τη διάρκεια των γευμάτων θα πρέπει να μην γίνεται χρήση κινητού τηλεφώνου από κανένα μέλος της οικογένειας.

– Το 22% δήλωσε ότι η εκτεταμένη χρήση του κινητού αποξενώνει τα μέλη της οικογένειας.

– Το 36% των ερωτηθέντων υπογράμμισαν ότι έχουν ζητήσει από τους γονείς τους να αφήσουν στην άκρη τη συσκευή.

– Από αυτό το ποσοστό, το 46% δήλωσε ότι οι γονείς τους δεν δίνουν καμία σημασία στη συγκεκριμένη έκκλησή τους, ενώ το 44% των μαθητών δήλωσε απογοήτευση για αυτή τη συμπεριφορά.

Τι απάντησαν οι γονείς

Παρά τα παραπάνω συμπεράσματα:

– Μόλις το 10% των γονέων πιστεύουν ότι η εκτεταμένη χρήση κινητών τηλεφώνων από την πλευρά τους προκαλεί ανησυχία στα παιδιά τους

– Το 43% παραδέχτηκε ότι πιθανόν ξοδεύει πολύ από τον χρόνο τους στο Διαδίκτυο.

– Το 37% των γονέων δήλωσε επίσης ότι ο χρόνος που περνούν καθημερινά στο Διαδίκτυο κυμαίνεται μεταξύ 3 με 5 ώρες την ημέρα, ενώ το 5% αυτών απάντησαν ότι ο χρόνος αυτός αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (συνολικά περίπου 15 ώρες).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα