Πώς βλέπει τον άνεργο ο Κυρανάκης το πρωί και πώς το απόγευμα (video)

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την απίστευτη πρωινή του δήλωση για τους ανέργους επιχείρησε το απόγευμα της Τρίτης ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης -δείχνοντας ότι έχει άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας- είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι φταίνε και οι ίδιοι άνεργοι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά αφού είτε δεν ψάχνουν στο ίντερνετ, είτε δεν έχουν καλό και δομημένο βιογραφικό.

Μάλιστα,

σημείωσε ότι πολλοί άνεργοι «πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι χρειάζεται μια «νέα νοοτροπία για το πώς ψάχνει η νέα γενιά για δουλειά και να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος».

Όπως είναι φυσικό, η προσπάθεια να ρίξει το φταίξιμο για την ανεργία στους ίδιους τους άνεργους, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να εκτοξεύουν τα πυρά τους στον βουλευτή της ΝΔ.

Βέβαια, μετά τον σάλο με τη δήλωσή του, το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Κυρανάκης επανήλθε στο ζήτημα, προσπαθώντας να «στρογγυλέψει» τα πράγματα.

«Η κριτική που μου ασκεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και οι σύντροφοί τους είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξηγήσουμε μια ακόμα διαφορά αριστεράς-δεξιάς.

Η αριστερά απέδειξε τόσα χρόνια ότι βλέπει τον άνεργο ως ένα ανήμπορο, μίζερο άνθρωπο. Τον θέλει εξαρτημένο από την κρατική ελεημοσύνη και μόνο αυτήν. Αν ο άνεργος βρει δουλειά και γίνει ανεξάρτητος οικονομικά, δεν έχει αξία για την αριστερά γιατί δεν μπορεί να του πουλήσει επιδόματα.

Εμείς βλέπουμε τον άνεργο άνθρωπο ως έναν ικανό υποψήφιο για μια θέση εργασίας. Που αν προσπαθήσει, ψάξει, βελτιώσει δεξιότητες, κινηθεί με δυναμισμό και πίστη στις δυνατότητές του, μπορεί να βρει μια καλή δουλειά, όχι ένα επίδομα.

Όλοι οι πρώην άνεργοι που σήμερα έχουν βρει δουλειά, θα σας πουν ότι το κατάφεραν με προσπάθεια. Εμείς θέλουμε μια κοινωνία που ανταμείβει αυτούς που προσπαθούν, αυτούς που παλεύουν», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Το γεγονός ότι χιλιάδες άνεργοι, είτε με πτυχία, είτε χωρίς, προσπαθούν καθημερινά να βρουν μια θέση εργασίας χωρίς αποτέλεσμα, ή όταν βρίσκουν αμείβονται με μισθούς πείνας, φαίνεται πραγματικότητα άγνωστη για τον κ. Κυρανάκη…

Η σχετική ανάρτηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα