«Βόμβα» από Die Welt: «Βουλιάξτε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό» διέταξε ο Ερντογάν

Την επιθυμία του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, αποκαλύπτει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που φέρει τον Σουλτάνο, να έχει ζητήσει από τους στρατηγούς του βυθίσουν ελληνικό πλοίο ή να καταρρίψουν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το Open TV και τον ανταποκριτή στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασσόπουλο, η εφημερίδα επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως

αναφέρει το δημοσίευμα «πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει τη ζωή του».

Την ίδια στιγμή οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Το πρωί της Τρίτης (1/9) ο τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε απειλές εναντίον της Ελλάδας, μιλώντας ενώπιον των δικαστών με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς. Αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την Ελλάδα.

Νωρίτερα τη σκυτάλη είχε πάρει ο Μεσούτ Χακί Κασίν, σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο οποίος αποκάλεσε τους Έλληνες νάνους και είπε ότι πεθαίνουμε από την πείνα, την ώρα που η τουρκική οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο. Είπε ακόμα ότι η Τουρκία βουλιάζει από τουρίστες, ενώ η Ευρώπη καταρρέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα