Πώς η κρίση αναδεικνύει τους τολμηρούς: Το παράδειγμα της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και η εκτόξευσή της στο εξωτερικό

Την ώρα που η Ελλάδα βάλλεται και δέχεται τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας, έχει την ευκαιρία να δείξει τη δυναμική της μέσα από τη βιομηχανία της. Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ μία εταιρεία διεθνούς εμβέλειας, αλλά με ελληνική ψυχή, δείχνει το δρόμο προς την ανάπτυξη και τοποθετείται ανάμεσα στους μεγάλους παίχτες της διεθνούς ενεργειακής αγοράς.

Με τη νέα συμφωνία που

υπέγραψε με την GECOL, την Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα κατασκευάσει μία τελευταίας αιχμής μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Τομπρούκ, συμβάλλοντας σημαντικά στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στην αφρικανική χώρα, που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά πολιτικά προβλήματα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, κ. Ευ. Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στην Τρίπολη της Λιβύης, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι το έργο θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της χώρας και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού της Λιβύης. «Δεσμευόμαστε για αυτό το έργο και η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι περήφανη που θα συμβάλει, αξιοποιώντας την τεράστια και μοναδική εμπειρία μας στην κατασκευή μεγάλων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.»

Πρόκειται για το πρώτο έργο της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στη Λιβύη, μίας χώρας με ουσιώδεις ενεργειακές ανάγκες και απαιτήσεις. Η νέα αυτή μονάδα θα έχει συνολική ισχύ που θα υπερβαίνει τα 650MW και θα έχει δυνατότητα διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου ή υγρού καυσίμου). Θα περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 4 αεριοστρόβιλων General Electric GT13E2 σε διάταξη ανοιχτού κύκλου, καθώς και όλου του σχετικού βοηθητικού εξοπλισμού και ενός υποσταθμού 220/66kV. Η συμβατική αξία για τη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ανέρχεται στα $400 εκατομμύρια.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γ. Τσίπρας.

Η επιλογή της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ως αναδόχου του έργου εδραιώνει τη θέση της εταιρείας, ανάμεσα στους πρωτοπόρους διεθνώς, καθώς με την τεχνογνωσία που διαθέτει, μπορεί και ανταποκρίνεται σε απαιτητικά projects τέτοιου μεγέθους.

Ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι το έργο θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ηλεκτροδότηση της Λιβύης, βοηθώντας έτσι στην ανασυγκρότηση της χώρας.

«Δεσμευόμαστε για αυτό το έργο και η Μυτιληναίος είναι περήφανη που θα συμβάλει, αξιοποιώντας την τεράστια και μοναδική εμπειρία μας στην κατασκευή μεγάλων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Τομπρούκ είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τη σταθερότητα στη χώρα, καθώς είναι ένα ύψιστο αγαθό κοινής ωφέλειας που θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού της Λιβύης. Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα σηματοδοτήσει την έναρξη της ομαλότητας για τον λαό της Λιβύης».

Keywords
Τυχαία Θέματα