Τριβές ανάμεσα σε Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Τι κι αν οι πολιτικές θέσεις παραμένουν… άφαντες, οι επίδοξοι ηγέτες της Κεντροαριστεράς έχουν άλλα ζητήματα υψίστης εθνικής σημασίας να ασχοληθούν, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική ψηφοφορία, η οποία συνεχίζει να είναι αντικείμενο τριβής.

Συγκεκριμένα, οι διαφωνίες για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

παραμένουν, καθώς το Ποτάμι επιμένει στην καθιέρωσή της, ενώ το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι το θέμα έχει κλείσει, αφού δεν εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

«Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν το δικαίωμα όλων των πολιτών να συμμετέχουν, διαδικαστικό θέμα! Κρίμα. Για εμάς είναι η αρχή της πολιτικής», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν το δικαίωμα όλων των πολιτών να συμμετέχουν, διαδικαστικό θέμα! Κρίμα. Για εμάς είναι η αρχή της πολιτικής.

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 28 Σεπτεμβρίου 2017

Λίγη ώρα αργότερα, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη επισήμαναν ότι «δεν έχει κανένα νόημα η ανακύκλωση μίας συζήτησης που έγινε διεξοδικά για διαδικαστικά θέματα. Τώρα όλοι μαζί θα προχωρήσουμε στα θέμα πολιτικής ουσίας, όπως περιμένουν οι Έλληνες πολίτες. Οι τρεις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με τις απαντήσεις που έχουν δώσει, έχουν κλείσει το θέμα, που είναι τεχνικό και όχι διαδικαστικό κι έχει κλείσει. Με πάνω από 1.000 κάλπες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θα γίνει η καλύτερη διαδικασία για να διασφαλιστεί η συμμετοχή και το αδιάβλητο».

Το απόγευμα της Πέμπτης, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολίασαν και τις αναφορές του Τύπου σχετικά με τις προαναφερθείσες διαφωνίες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η συσπείρωση των πολιτών στη δημοκρατική παράταξη καθημερινά μεγαλώνει. Δεν έχουν θέση μεμψιμοιρίες, μιζέριες και λογικές εμφυλίου».

Πάντως, τα διαδικαστικά αλλά και οι απαντήσεις των εταιρειών πληροφορικής, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος αύριο, Παρασκευή στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα