Με μία ακόμη ειδικότητα εμπλουτίστηκαν τα δημοτικά ιατρεία του Δ. Νεάπολης- Συκεών

Μία νέα ιατρική ειδικότητα, αυτή του ρευματολόγου, προστίθεται από τον Οκτώβριο στο ιατρικό δυναμικό των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Νεάπολης- Συκεών, ενώ εγκαθίσταται και ένα σύγχρονο μηχάνημα Ω.Ρ.Λ. στο Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών.

Οι νέες αυτές πρωτοβουλίες του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), υπό την ευθύνη του οποίου λειτουργούν τα ΚΑΠΗ και τα Δημοτικά

Ιατρεία, έρχονται να καλύψουν επιπλέον χώρο στο πλαίσιο των αυξανόμενων αναγκών της κοινωνίας, παρέχοντας όλο και περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Να σημειωθεί ότι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών λειτουργούν τρία πολυϊατρεία (Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης, Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών, ΚΑΠΗ Πεύκων), ενώ ιατρεία λειτουργούν σε κάθε ένα από τα εννέα ΚΑΠΗ του δήμου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

Έτσι, στις 15 ειδικότητες που ήδη εξυπηρετούν τους πολίτες (γενικός ιατρός, γυναικολόγος, δερματολόγος, ενδοκρινολόγος, καρδιολόγος, νευρολόγος, ορθοπεδικός, ουρολόγος, οφθαλμίατρος, παθολόγος, παιδίατρος, πνευμονολόγος, χειρούργος, Ω.Ρ.Λ. και ψυχίατρος), προστίθεται και αυτή του ρευματολόγου ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των γιατρών σε 31.

«Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας, που για διαφορετικούς λόγους βρίσκονται σε δυσχερή θέση, δεν μας επιτρέπει να αρκεστούμε και να επαναπαυτούμε σε μικρούς στόχους, αλλά μας υποχρεώνουν να ανεβάζουμε τον πήχη σταθερά όλο και ψηλότερα. Χάριν του ισχυρού ταμείου του δήμου μας, την υποστήριξη του δημάρχου μας Σίμου Δανιηλίδη και την τεχνογνωσία που κατέκτησαν οι Υπηρεσίες μας, σχεδιάζουμε και επιτυγχάνουμε την προσφορά υπηρεσιών υψηλού ποιοτικού επιπέδου», σημειώνει ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ, Αρίστος Γαλανός. Όπως αναφέρει, κινητήρια δύναμη του Κέντρου είναι η θετική ανταπόκριση των πολιτών που αγκαλιάζουν με εμπιστοσύνη τις Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία «μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με περισσότερη ορμή και πάθος».

Keywords
Τυχαία Θέματα