Πώς επηρεάζουν οι φαντασιώσεις την ικανοποίηση στο σεξ;

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις και η εκμυστήρευσή τους παίζει κομβικό ρόλο στην ποιότητα της σχέσης και στην ικανοποίηση στο σεξ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sex Research.

Όπως αναφέρει το Οnmed, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια διαδικτυακή δημοσκόπηση σε άτομα που διατηρούσαν μόνιμη σχέση διάρκειας 2,5 ετών κατά μέσο όρο.

Οι ερευνητές ρώτησαν, μεταξύ άλλων, για τη σταθερότητα της σχέσης των συμμετεχόντων, πόσο καλή επικοινωνία έχουν με το ταίρι τους, πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν από τη σεξουαλική τους ζωή, τι είδους σεξουαλικές πληροφορίες μοιράζονται με τον σύντροφο και εάν είναι πρόθυμοι να συζητήσουν για θέματα που ο σύντροφος μπορεί να θεωρήσει προσβλητικά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που δήλωσαν πιο ικανοποιημένα από τη σεξουαλική τους ζωή ήταν πιο πιθανό να έχουν καλή επικοινωνία με τον σύντροφό τους και να συζητούν ανοιχτά τις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους με το ταίρι τους. Με λίγα λόγια, το να μοιράζονται οι δύο σύντροφοι τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις συσχετίζεται με όλα τα πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους σε μια σχέση.

Keywords
Αναζητήσεις
fantasivseis kai pvs epireazoyn to sex
Τυχαία Θέματα