Προφυλακίστηκε ο χρυσαυγίτης Ζέρβας – Αναγνωρίστηκε από το θύμα

Ο 24χρονος φοιτητής έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην περιοχή των Αμπελοκήπων την προηγούμενη Παρασκευή και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός ΣταυρόςΟ Ζέρβας συνελήφθη το πρωί του ΣαββάτουΟ προφυλακιστέος χρυσαυγίτης είχε προσληφθεί ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή

Απολογήθηκε και προφυλακίσθηκε σήμερα στον 14ο ανακριτή ο 42χρονος χρυσαυγίτης Χρήστος

Ζέρβας, που κατηγορείται για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 24χρονου φοιτητή, Αλέξιου Λάζαρη, στους Αμπελόκηπους την προηγούμενη Παρασκευή.

Στα δικαστήρια βρέθηκε και ο φοιτητής, ο οποίος αναγνώρισε το ηγετικό στέλεχος της Χ.Α. και έτσι διατάχθηκε η προφυλάκισή του.

Η ανακρίτρια μετέτρεψε την κατηγορία σε κακούργημα, από επικίνδυνη σε σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο κατηγορούμενος, αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες – αυτήν της ληστείας κατά συναυτουργία και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης – ενώ η αρχική δίωξη που είχε ασκηθεί ήταν για το κακούργημα της ληστείας και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

«Αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά. Γ@@@νε. Άντε απόγονοι του Μπελογιάννη», είπε ο χρυσαυγίτης στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την έξοδό του από το κτίριο.

Παρά την αναγνώρισή του με 100% σιγουριά από το θύμα ο Ζέρβας αρνείται τη συμμετοχή του στην δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή, καθώς όπως λέει ο Αλέξιος Λάζαρης είχε… προσωπικές διαφορές μαζί του και τον κατηγορεί άδικα!

«Αρνούμαι την όποια εμπλοκή μου στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού. Με στοχοποίησε άνθρωπος, ο οποίος διατηρεί χρόνια αντιδικία μαζί μου και ο οποίος κατ’ επανάληψη με έχει απειλήσει «να δεις τι θα σου κάνω μόλις μου δοθεί η ευκαιρία»».

Ενώπιον του ανακριτή, το στέλεχος της Χρυσής Αυγής ανέφερε πως η αναγνώρισή του από τον παθόντα, οφείλεται στην «κατά κόρον εμφάνιση εικόνων μου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και σε ορισμένα μάλιστα χωρίς απόκρυψη των προσωπικών μου στοιχείων αλλά και στη δημοσιοποίηση φωτογραφιών μου στα έντυπα μέσα».

Στην ανακρίτρια κατέθεσαν προς υπεράσπιση του 42χρονου δύο μάρτυρες, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του ότι δεν βρισκόταν στην περιοχή ο κατηγορούμενος όταν δέχθηκε την επίθεση ο φοιτητής.

Στα δικαστήρια βρέθηκε και η μητέρα του φοιτητή, η οποία σε δηλώσεις της αναφέρθηκε «στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή», λέγοντας πως ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος χωρίς να τους αντισταθούν, ούτε οι πολίτες ούτε οι θεσμοί. «Αποδείχθηκε ότι η Χρυσή Αυγή κυνηγάει όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα».

Ο Ζέρβας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου και εκτός από στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης είναι και ιδιοκτήτης της καφετέριας Bristol, στους Αμπελοκήπους και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ερυθρού, η οποία είναι στέκι μελών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα ο προφυλακιστέος χρυσαυγίτης, είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος και είχε προσληφθεί το 2012 ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα