Μικροεπεισόδια στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας – «Μέρκελ ανεπιθύμητη, έξω ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ»

Εκτεταμένη χρήση χημικών στη Σταδίου από δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς τη Βουλή«Ούτε βήμα πίσω! Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά! Κάτω η πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ- ΔΝΤ – κεφαλαίου», αναφέρουν οι οργανώσεις

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία

διαμαρτυρίας αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής. Η αστυνομία είχε αποκλείσει με οχήματα το δρόμο σε εκείνο το σημείο για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν στη Βουλή. Οι τελευταίοι, στην προσπάθειά τους να περάσουν συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, που για να τους απομακρύνουν έκαναν χρήση χημικών.

Με κεντρικό σύνθημα «Μέρκελ ανεπιθύμητη, έξω ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, με σκοπό να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Όπως ανέφεραν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους «η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ούτε βήμα πίσω! Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά! Κάτω η πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ- ΔΝΤ – κεφαλαίου».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα