«Πόλεμο» κατά του Facebook ξεκίνησε η ΕΚΤ- «H Libra θα υποτιμήσει το ευρώ»

Έναν διαφορετικό πόλεμο, νομισματικό αυτή τη φορά, έχει να αντιμετωπίσει ο ιντερνετικός κολοσσός του Facebook, ο οποίος ανακοίνωσε την έκδοση του δικού του ηλεκτρονικού νομίσματος, του Libra.

Αντίπαλος του αυτή τη φορά δεν είναι το Bitcoin αλλά η ΕΚΤ. Όπως δήλωσε και  το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Υβ Μερς, «το ψηφιακό κρυπτονόμισμα που ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει

το Facebook την επόμενη χρονιά, ήδη γνωστό ως Libra, μπορεί να υπονομεύσει τη δυνατότητα της ΕΚΤ να καθορίζει τη νομισματική πολιτική».

Η ίδια προσέθεσε πως η Ευρώπη πρέπει να αγνοήσει τις σειρήνες των υποσχέσεων της εταιρείας, τις οποίες υποσχέσεις και χαρακτηρίζει αναξιόπιστες.

«Ελπίζω ειλικρινά ότι ο ευρωπαϊκός λαός δεν θα μπει στον πειρασμό να αφήσει την ασφάλεια και την υγεία καθιερωμένων λύσεων πληρωμών για να κινηθεί υπέρ των σαγηνευτικών αλλά αναξιόπιστων υποσχέσεων των σειρήνων του Facebook», τόνισε ο Μερς.

Όπως συμβαίνει με τα κανονικά νομίσματα, το Libra θα έχει υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, ένα «εξαιρετικά ανησυχητικό» πλαίσιο, καθώς δεν θα στηρίζεται από έναν δανειστή τελευταίας καταφυγής και θα υπάρχει λογοδοσία στους μετόχους, οι οποίοι δεν θεωρούνται ως πρόσωπα δημόσιας εμπιστοσύνης, πρόσθεσε ο Μερς.

«Προβλέπεται να εκδοθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2020 από τα ίδια πρόσωπα που έπρεπε να απολογηθούν στους νομοθέτες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις απειλές για τις δημοκρατίες μας από τους χειρισμούς των προσωπικών στοιχείων που έκαναν στην πλατφόρμα του μέσου τους κοινωνικής δικτύωσης», επισήμανε.

(Με πληροφορίες από tvxs.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα