«Σφυροκοπά» τις Μπαχάμες ο κυκλώνας Dorian: Καταστροφές χωρίς προηγούμενο – Συγκλονίζουν τα βίντεο

Χιλιάδες σπίτια έχουν παρασυρθεί από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανέμους που λυσσομανούν με ταχύτητα τα 300 χλμ. την ώρα«Είμαστε αντιμέτωποι με έναν κυκλώνα που δεν έχουμε δει στην ιστορία της χώρας μας. Είναι η πιο οδυνηρή ημέρα της ζωής μου»Ο Dorian ισοφάρισε το ρεκόρ του 1935 του πιο ισχυρού κυκλώνα του Ατλαντικού όταν έφθασε στη στεριάΚατάσταση έκτακτης ανάγκης και εκκενώσεις περιοχών

Ο ισχυρός κυκλώνας Dorian συνεχίζει να σαρώνει τις Μπαχάμες με χιλιάδες σπίτια να έχουν παρασυρθεί

από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανέμους να λυσσομανούν με ταχύτητα τα 300 χλμ. την ώρα, μια πρωτοφανής κατάσταση στην ιστορία αυτού του αρχιπελάγους της Καραϊβικής.

Για καταστροφές «χωρίς προηγούμενο» στα νησιά Αμπάκος, κάνει λόγο ο Χάμπερτ Μίνις, πρωθυπουργός αυτού του αρχιπελάγους που βρίσκεται ανάμεσα στη Φλόριντα, την Κούβα και την Αϊτή. «Βάσει των πληροφοριών που έρχονται από το Αμπάκο, η καταστροφή δεν έχει προηγούμενο. Η ταχύτητα των ανέμων μειώθηκε στα 265 χλμ. την ώρα αλλά ο Ντόριαν επιμένει να είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη καταιγίδα», τονίζει.

«Είμαστε αντιμέτωποι με έναν κυκλώνα που δεν έχουμε δει στην ιστορία της χώρας μας. Είναι η πιο οδυνηρή ημέρα της ζωής μου», είχε πει νωρίτερα ο πρωθυπουργός με δάκρυα στα μάτια.

Υπολογίζεται ότι 13.000 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ή καταστραφεί από το πέρασμα του Dorian, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα ο Ερυθρός Σταυρός.

Queens Cove Grand Bahamas

Keywords
Τυχαία Θέματα