Ποινή φυλάκισης 2 μηνών με αναστολή για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς (video)

Προσήλθαν σήμερα ενώπιον της δικαστή του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης χωρίς προηγουμένως να έχουν πάρει σχετική άδεια εισόδου στη χώρα. Τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή ζωής για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και έτσι τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή.

Η δικηγόρος Βασιλική Μαρινάκη, μία εκ των τριών συνηγόρων τους, μιλώντας στην «Καθημερινή», διέψευσε δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τους στρατιωτικούς

να έχουν πετάξει τον οπλισμό τους προτού προσγειωθούν στην Ελλάδα, λέγοντας ότι εξαρχής δεν έφεραν όπλα. Επιβεβαίωσε, όμως, ότι οι στρατιωτικοί κατέθεσαν στην Ελληνική Αστυνομία πως ξήλωσαν και έριξαν στη θάλασσα εξάρτημα του ελικοπτέρου το οποίο περιείχε συντεταγμένες και στρατιωτικούς χάρτες, για να μην πέσει στα χέρια των Ελλήνων. Πάντως, οι άλλες δύο συνήγοροι των στρατιωτικών, Κατερίνα Δαπουδάνη και Μένια Πολυχρόνη, ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ουδέποτε δόθηκε σχετική κατάθεση στις ελληνικές αρχές από τους εντολείς τους.

Οι πρώτες συνεντεύξεις των στρατιωτικών με τους χειριστές που θα εξετάσουν τα αιτήματα ασύλου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 27 Ιουλίου. Κάθε ημέρα δύο στρατιωτικοί θα μιλούν στους αρμόδιους υπαλλήλους της υπηρεσίας Ασύλου. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα βγουν οι αποφάσεις σε πρώτο βαθμό. Όπως έχουν δηλώσει στελέχη της υπηρεσίας Ασύλου, σε άλλες περιπτώσεις αιτημάτων προσφύγων και μεταναστών η διαδικασία συνήθως διαρκεί από δύο έως και τρεις μήνες.

Κατά την προσαγωγή τους μία Τουρκάλα τρανσέξουαλ αποδοκίμασε τους 8 στρατιωτικούς, κρατώντας μία τουρκική σημαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα