Πιτσιόρλας: Θα επικρατήσει η λογική και θα κλείσει η αξιολόγηση

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, προσθέτοντας όμως ότι αυτό «δεν εξαρτάται μόνο από την ελληνική πλευρά, αλλά και από το ΔΝΤ και τις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Πιτσιόρλας εκτίμησε ότι «θα επικρατήσει η λογική και θα κλείσει η διαπραγματευση».

«Το ΔΝΤ

είναι σε μεταβατική φάση δεν είναι για να κάνουμε προβλέψεις αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο κοινό συμφέρον όλων είναι να κλείσει η αξιολόγηση, βεβαίως ο καθένας τραβάει το πάπλωμα όσο μπορεί» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα απάντησε πως «η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν από την αρχή μια ευρωπαϊκή λύση χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου» και πρόσθεσε: «Είμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι, να κάνουμε υπομονή, ας το δούμε ως τον τελευταίο σταθμό σε μια δύσκολή διαδικασία».

Επισήμανε ότι «οι εύκολες κριτικές δεν βοηθούν, η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να κλείσει η αξιολόγηση και θα διαπραγματευτεί όσο σκληρά γίνεται».

Εκτίμησε τέλος ότι το 2017 θα είναι η χρονιά στροφής για την ελληνική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα