Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος ζωγράφος Μπότης Θαλασσινός (photos)

12:07 6/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Νωρίς το πρωί, έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Ηρακλειώτης ζωγράφος Μπότης Θαλασσινός, σε ηλικία 91 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο. Ο καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην οδό Θενών στο Ηράκλειο, το οποίο λειτουργούσε και ως μικρή έκθεση των έργων του.

Η κηδεία του Μπότη Θαλασσινού θα γίνει στην Τύλισσο, αύριο Τρίτη στις 15.00, ενώ η σορός θα βρίσκεται στον Ναό του Αγίου Νικολάου,

από τις 13.00.

Ο Μπότης Θαλασσινός το 1956 έφυγε και σπούδασε στη Βραζιλία, στο San Paolo, πεντέμισι χρόνια, στη σχολή καλών τεχνών Associacao Paulista De Belas Artes. Εκεί, θαυμάζοντας τις ωραίες θαλάσσιες ζωγραφιές του, τον ονόμασαν «Ο κουρσάρος της παλέτας».

Μετά πήγε στις ΗΠΑ. Έμεινε εκεί ζωγραφίζοντας 42 χρόνια, με τεράστια εκτίμηση του ταλέντου του από διάσημες προσωπικότητες, όπως τη σύζυγο του τότε προέδρου Jacquelyn Kennedy, τη μετέπειτα Τζάκι Ωνάση, το φίλο του Salvador Dali, τον παραλίγο πρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Δουκάκη και τη διάσημη ηθοποιό σε μιούζικαλ, σύντροφό του, την Barbara Williams.

Έχει ζωγραφίσει πορτρέτα διάσημων όπως Jacquelyn Kennedy, John Wayne, Barbara Streisand, τη βασίλισσα της Ισπανίας Άννα Μαρία, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και άλλους διάσημους...

Στη συλλογή του ευρίσκονται 135 διεθνή βραβεία και διπλώματα εκτίμησης και αξιολόγησής της καριέρας του. Τώρα, επανεγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο, και προσέφερε δώρο 250 έργα τέχνης του στη γενέτειρά του, στο χωριό Τύλισος.

Πολλά έργα του έχουν ταξιδεύσει και παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, την Καλιφόρνια και σε περίπου 40 εκθέσεις στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα