Μουζάλας: Υποκινούμενη η ένταση στο Ελληνικό (εικόνες – video)

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ μικρής ομάδας προσφύγων και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό.

Ο κ. Μουζάλας εμποδίστηκε να εισέλθει σε χώρο του πρώην αεροδρομίου και στο σημείο κλήθηκε αστυνομική δύναμη.

Δηλώσεις Μουζάλα:

Υποκινούμενη η ένταση στο Ελληνικό είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Δήλωσε ότι «δεν υφίσταται

καμία απεργία πείνας και η είδηση είναι ψευδής».

Τόνισε ότι «μέλη μίας συγκεκριμένης οργάνωσης και όχι περισσότερα από 30 άτομα έστησαν χειραγωγημένα σκηνικά».
Πονάμε τους φιλοξενούμενους προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με πολλά λάθη θα συνεχίσουμε την προσπάθεια χωρίς ιδεοληψίες και προκαταλήψεις .

«Εφόσον εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος είναι ελεύθερος να φύγει και να υποστεί μετά τις συνέπειες,» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Ορισμένοι αλληλέγγυοι προσφέρουν κακές υπηρεσίες ενώ εμποδίστηκε το φορτηγό με φαγητό , σχολικά ή ασθενοφόρα για τη μεταφορά των ασθενών από όχι περισσότερα από 30 άτομα. 50 χιλιάδες στην ενδοχώρα αντιμετωπίζουν από καλές συνθήκες έως μέτριες συνθήκες», συμπλήρωσε.

Με την πολιτική που εφαρμόσαμε δεν έχουμε πρόσφυγες με τσαντίρια στις πλατείες ή να κοιμούνται στο δρόμο είπε ο κ.Μουζάλας.

Σημειώνεται ότι πρωί της Κυριακής ομάδα προσφύγων ανακοίνωσε πως προχωρά σε απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και καταγγέλλοντας έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών.

Οι ελλείψεις ακόμη στα βασικά των προσφύγων, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ είναι τεράστιες καθώς μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα όπως βρεφικό γάλα και πάνες, το φαγητό που προέρχεται από την οργάνωση DRC είναι απαράδεκτο, δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια, δεν υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχουν μεταφραστές και τα παιδιά δεν πηγαίνουν καν σχολείο.

Η οργάνωση καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων, να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στο Ελληνικό και να αναζητήσει νέους χώρους φιλοξενίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα