«Πέθανε» το δέντρο φιλίας μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας – Δεν είχε φυτευτεί ποτέ…

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Εμανουέλ Μακρόν να πόζαραν χαμογελαστοί καθώς φύτευαν μια μια βελανιδιά στους κήπους του Λευκού Οίκου, όμως η φύση (ή μάλλον η ανθρώπινη αδιαφορία) είχε άλλο σκοπό.

Έτσι, το δέντρο που είχε σκοπό να συμβολίσει τη φιλία μεταξύ των δύο λαών μαράθηκε, συμβολίζοντας έτσι την τεταμένη σχέση που υπάρχει πλέον.

Ο γάλλος πρόεδρος είχε προσφέρει το νεαρό δέντρο στον αμερικανό ομόλογό του κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, τον Απρίλιο του 2018.

Η μικρή βελανιδιά προερχόταν από δάσος της βόρειας Γαλλίας

όπου σκοτώθηκαν πάνω από 2.000 αμερικανοί Πεζοναύτες ενώ μαινόταν ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Όμως το δέντρο-σύμβολο της γαλλοαμερικανικής φιλίας εξαφανίστηκε σχεδόν αμέσως, για να μπει σε καραντίνα. «Είναι υποχρεωτικό για κάθε ζωντανό οργανισμό που εισάγεται στις ΗΠΑ», είχε εξηγήσει ο Ζεράρ Αρό, ο τότε πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον. «Θα ξαναφυτευτεί μετά», είχε διαβεβαιώσει.

Στην πραγματικότητα, δεν ξαναφυτεύτηκε ποτέ, είπε αυτή την εβδομάδα διπλωματική πηγή.

Η Γαλλία και η Αμερική πλέον βρίσκονται σε αντίθετα στρατόπεδα σχεδόν σε κάθε θέμα, από τον εμπορικό πόλεμο έως το Ιράν.

The tree Macron and Trump planted has died but am more interested in that lady’s posture. What’s going on? pic.twitter.com/JYfTLOjcDv

Dennis Chege (@dennischege) 10 Ιουνίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα