Παραμένει κλειστό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ λόγω «εγκληματικής δραστηριότητας» – Ακύρωσε πτήσεις η easyJet

Ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αεροδρομίου Γκάτγουικ, Στιούαρτ Ουίνγκεϊτ, δήλωσε ότι «δυστυχώς το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό ως αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας», σύμφωνα με το Sky News.

Από χθες το βράδυ έχει προκληθεί χάος στον δεύτερο μεγαλύτερο αερολιμένα του Λονδίνου, λόγω μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή του αεροδρομίου.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Κρις Γκρέιλινγκ, ανακοίνωσε προσωρινή άρση περιορισμών στις νυχτερινές πτήσεις σε

άλλα αεροδρόμια στη Βρετανία, μετέδωσε το Sky News.

Ο Γκρέιλινγκ τόνισε ότι η απόφαση λαμβάνεται για την αποσυμφόρηση του Γκάτγουικ.

«Δεν σχετίζεται με τρομοκρατία το περιστατικό»

Το περιστατικό στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, ανέφερε η αστυνομία του Σάσσεξ.

«Η εκτίμησή μας, με βάση τις πληροφορίες που κατορθώσαμε να συλλέξουμε, είναι ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία», ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής, Τζέισον Τίνγκλεϊ, με ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία συνεργάζεται στενά με τη διεύθυνση του αεροδρομίου και την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και συνεχίζει να συνομιλεί για το περιστατικό με την κυβέρνηση και άλλες υπηρεσίες για την ταχύτερη δυνατή επίλυση της κατάστασης.

Ακύρωσε πτήσεις η easyJet

Νωρίτερα, η easyJet ακύρωσε όλες τις σημερινές πτήσεις της Πέμπτης από και προς το αεροδρόμιο Γκάτγουικ, με αποτέλεσμα να καθηλωθούν πτήσεις και να εγκλωβιστούν για ώρες χιλιάδες επιβάτες.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πότε το αεροδρόμιο θα επαναλειτουργήσει και ως εκ τούτου ακυρώνουμε όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Λονδίνου Γκάτγουικ σήμερα», είχε ανακοινώσει η βρετανική αεροπορική εταιρεία.

«Αναμένουμε η διαταραχή να συνεχιστεί και αύριο», προσθέτει η ανακοίνωση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα