Παππάς για Eurogroup: Δεν πρόκειται να δεχθούμε μία λύση που δεν είναι λύση

Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, που δεν θα είναι λύση και δεν θα εξασφαλίζει ομαλή χρηματοδότηση της Ελλάδας ανέφερε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.

Στο ερώτημα αν η Αθήνα

θα συμφωνήσει, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να είσαι «ωσεί παρών», δηλαδή δεν θα βάζει χρήματα, αλλά θα «κουμαντάρει» το πρόγραμμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε: «Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε μία λύση, η οποία δεν είναι λύση. Κι η παρουσία ή μη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι το κριτήριό μας. Το κριτήριό μας είναι να διαμορφώνονται οι όροι για την ομαλή, από εδώ και πέρα, χωρίς ερωτηματικά και αμφιβολίες, χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους και την ομαλή και “εύκολη” αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών μας».

Ερωτηθείς αν στις 15 Ιουνίου η ελληνική πλευρά μπορεί να πετύχει μία διατύπωση που θα μας βάζει στο QE, ο Νίκος Παππάς είπε: «Μπορούμε να πετύχουμε διατυπώσεις και λύσεις που να φέρνουν την Ελλάδα στη σφαίρα της κανονικότητας ως προς τη χρηματοδότηση. Και η σφαίρα της κανονικότητας, βεβαίως, είναι το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα