Παναγιωτόπουλος για Αιγαίο και Τουρκία: Δεν μπορεί να αποκλειστεί «θερμό» επεισόδιο (video)

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε τόσο στις προκλήσεις της Τουρκίας, όσο και στη στάση που κρατούν οι σύμμαχοι της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας ως άδικη τη στάση του ΝΑΤΟ

απέναντι στην Τουρκία για τη συμφωνία με τη Λιβύη.

«Το ΝΑΤΟ ως Οργανισμός επιμένει να κρατά αυτή την πολιτική των ίσως αποστάσεων που φαίνεται και είναι τελικά άδικη απέναντι μας, απέναντι στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί κάποιο «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία, αναφερόμενος στις συνεχείς προκλήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. «Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά η Ελλάδα κάνει τη δουλειά της», είπε.

Αναφορικά με τα περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήρε τη στάση του αμερικανού υπουργού Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ο οποίος στηλίτευσε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και εκτίμησε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ και απομονώνουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα να αναβαθμιστούν εξοπλιστικά οι Ένοπλες Δυνάμεις. «Επειδή μετά από δέκα χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις, εντατικοποιούμε αυτή τη δουλειά. Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F-16, αλλά και μια συμφωνία – πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες, για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage», ανέφερε.

Πηγή: Παναγιωτόπουλος για Αιγαίο και Τουρκία: Δεν μπορεί να αποκλειστεί «θερμό» επεισόδιο (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα