«Παλιά» ζητούσε διευθέτηση των δανείων της ΝΔ ο Άδωνις, όχι τώρα (ηχητικό)

Όσοι έτυχε ν’ ακούσετε (ή να διαβάσατε αργότερα τις δηλώσεις) τον Άδωνη Γεωργιάδη να μιλά για διευθέτηση των δανείων της Νέας Δημοκρατίας μάλλον δεν καταλάβατε καλά. Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόταν στις παλιές θέσεις που είχε, όχι στις νέες. Αυτό υπογράμμισε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», την οποία μάλιστα χαρακτήρισε από τις «καλές» του.

Και επειδή μπορεί να μπερδευτήκατε, αυτά είπε προχθές στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7: «Λέω, όταν μιλάμε για τα χρέη των κομμάτων, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όπως λέμε

για όλους μας, όπως ψηφίσαμε το νόμο Κατσέλη που συμπεριλαμβάνει τον κάθε Έλληνα πολίτη, που λέει ότι μπορεί να πάει στο δικαστήριο και να αποδείξει ότι όχι με δική του υπαιτιότητα, λόγω της κρίσης άλλαξαν τα οικονομικά του δεδομένα, και άρα σήμερα δεν μπορεί να πληρώσει αυτά που μπορούσε πριν την κρίση. Ο νόμος Κατσέλη προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία για τον κάθε πιστωτή, τον κάθε Έλληνα πολίτη που θα έχει το δάνειο του στα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό δεν αφορά τα κόμματα; Δεν το καταλαβαίνω. Εκτός αν θέλουμε κόμματα πάντα εξαρτημένα».

Τι είπε σήμερα; «Την εποχή της εσωκομματικής μας εκλογής είχα εκφράσει μια θέση που έλεγε ότι για λόγους Δημοκρατίας θα έπρεπε να έχουν και τα κόμματα τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τα χρέη τους την εποχή της ευμάρειας διότι οι οικονομικές συνθήκες για όλους μας άλλαξαν και ότι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άλλαξαν για όλους τους άλλους πλην των κομμάτων. Αυτή ήταν η πολιτική μου θέση τότε. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από την αρχή είχε μια άλλη θέση που έλεγε ότι εγώ θα νοικοκυρέψω πλήρως τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας και θα πληρώσω όλο το χρέος […] Αυτή είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας, αυτή είναι η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτή τη θέση υπηρετώ και εγώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα