Ο Κοτζιάς παραδίδει μαθήματα ιστορίας και «βάζει στη θέση του» τον ΣΚΑΪ (video)

Δεν πολυάρεσε στον ΣΚΑΪ και στα απανταχού «γαλάζια» φερέφωνα η στήριξη που εξέφρασε ο αμερικανός Πρόεδρος στη συμφωνία των Πρεσπών, με συγχαρητήριο μήνυμα που απηύθυνε στον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Έντονη λοιπόν ήταν η αντίδραση από τους δημοσιογράφους του σταθμού του, οι οποίοι βάλθηκαν να μετρήσουν πόσες φορές ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε την ΠΔΓΜ ως «Μακεδονία» (έξι αν απορείτε), «ξεχνώντας» ότι εδώ και 15 χρόνια οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει

τα Σκόπια με το εν λόγω όνομα.

Τα πράγματα στη θέση τους όμως έβαλε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας στις εθνικιστικές «κορώνες» και στην εντατική προσπάθεια που γίνεται επί μήνες για να υπονομευτεί η σημασία της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Κάνουν ως μωρές παρθένες ότι το λέει ο Τραμπ Μακεδονία, αφού έτσι τους έχει αναγνωρίσει, έτσι τους λέει. Κάνουν σαν να μην γνωρίζουν ότι εδώ και 15 χρόνια όλοι την ονομάζουν Μακεδονία. Ο Τραμπ ονοματίζει τη χώρα όπως την έχει ονοματίσει επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ», είναι η ηχηρή απάντηση που ήρθε δια στόματος του έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά με δηλώσεις του στον realfm.

Keywords
Τυχαία Θέματα