ΟΠΑΠ και ΕΠΟ μαζί για ακόμη δύο χρόνια με στόχο το EURO 2020 (εικόνες – video)

Η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της ΟΠΑΠ ΑΕ και της ΕΠΟ επεκτάθηκε για άλλα δυο χρόνια, δηλαδή ως το 2020. «Χρυσός» χορηγός της Εθνικής ομάδας εδώ και πολλά έτη, ο ΟΠΑΠ και η Ομοσπονδία παρουσίασαν τη συνεργασία τους σε συνέντευξη Τύπου με στόχο η «γαλανόλευκη» να συνεχίσει σε δρόμο επιτυχιών, προβάλλοντας και τα ιδανικά του αθλητισμού.

Η επέκταση της συνεργασίας

παρουσιάστηκε επίσημα στα γραφεία του ΟΠΑΠ το πρωί της Τετάρτης (10/10). Όσοι έδωσαν το «παρών» και τοποθετήθηκαν σχετικά, ανέφεραν πως ο μεγάλος στόχος είναι να συνδυαστεί αυτή η διετία με επιτυχημένα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας, που θα φέρουν ξανά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης, όπως είναι το EURO 2020. Φυσικά, οι διεθνείς θα παλέψουν για την πρώτη θέση στον όμιλό τους και στο Nations League.

Η συνέντευξη διεξήχθη παρουσία του Μίχαελ Σκίμπε και των διεθνών, Παπασταθόπουλου, Κουρμπέλη, Ζέκα, Μπακασέτα και Καρνέζη. Από τον ΟΠΑΠ παρέστη ο πρόεδρος Καμίλ Ζίγκλερ και ο διευθύνων σύμβουλος Ντάμιεν Κόουπ, ενώ την ΕΠΟ εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Ευάγγελος Γραμμένος.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Ντάμιαν Κόουπ, εκ μέρους του ΟΠΑΠ, ο οποίος είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, στην προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2020. H συνεργασία μας, όμως, με την ΕΠΟ δεν περιορίζεται μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Παράλληλα, μοιραζόμαστε κοινούς στόχους για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και την προώθηση των αθλητικών ιδεωδών. Η ανανέωση της συνεργασίας μας συμπίπτει με ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας: την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυσή της. Στη διάρκεια της ιστορικής του διαδρομής, ο ΟΠΑΠ έχει δημιουργήσει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, ενώ στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό. Η διαρκής μας δέσμευση στον ελληνικό αθλητισμό αντικατοπτρίζεται σε μία σειρά από πρωτοβουλίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», που υποστηρίζει 128 ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες και 13.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα και η «Kερkidα ΟΠΑΠ», η οποία έχει στόχο να φέρει τα παιδιά κοντά στην υγιή πλευρά του αθλητισμού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ανέφερε: «Θα ήθελα να μοιραστώ τη χαρά που νιώθω για τη σημερινή εκδήλωση η οποία σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας πετυχημένης και πολύχρονης συνεργασίας με την ΟΠΑΠ ΑΕ. Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία της ΟΠΑΠ στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής Ελλάδας, ελπίζουμε ότι σε αυτή την πορεία θα πανηγυρίσουμε μαζί τις επιτυχίες που έχουμε βάλει ως στόχο. Θέλουμε να ανεβάσουμε αγωνιστικά τον πήχη, προβάλλοντας τις αξίες του αθλητισμού και αναπτύσσοντας το άθλημα. Η ΟΠΑΠ ανήκει στις κορυφαίες εταιρίες, είναι διαχρονικά ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού κι αφήνει καθημερινά ένα ξεχωριστό στίγμα στην ομάδα με τις δράσεις και την προσφορά του στη νεολαία και την κοινωνία. Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ που στηρίζει εδώ και 60 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο και εύχομαι να συνεχίσει να στηρίζει με τον ίδιο ζήλο τον ελληνικό αθλητισμό και να έχει περισσότερες επιτυχίες».

Ο Μίκαελ Σκίμπε, τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, στη δική του τοποθέτηση υπογράμμισε: «Εγώ και η ομάδα μου είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Είμαι εδώ τα τελευταία τρία χρόνια και είχα αρκετές συναντήσεις με ανθρώπους του ΟΠΑΠ, βρέθηκα σε αρκετές εκδηλώσεις και είναι ωραίο να είμαι εδώ ξανά με ανθρώπους που προσπαθούν για το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους νέους ανθρώπους. Είμαι χαρούμενος που έχουμε αυτή την επικοινωνία, είναι σημαντικό και για τις δυο πλευρές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ για όσα κάνει για την ελληνική εθνική ομάδα, δεν είναι εύκολο να παίζεις στο υψηλό επίπεδο και ο ΟΠΑΠ είναι πάντα στο πλευρό μας. Όπως είπε και ο πρόεδρος αλλά και ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ είναι το να συνδυάσουμε αυτή την επέκταση της συνεργασίας μας με μια επιτυχημένη πορεία προς το EURO 2020».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αρχηγού της «γαλανόλευκης», Σωκράτη Παπασταθόπουλου: «Όλοι στην εθνική είμαστε ευχαριστημένοι που συνεχίζεται η συνεργασίας μας με τον ΟΠΑΠ, όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η προσφορά του Οργανισμού στον αθλητισμού, αλλά και στην κοινωνία μας γενικότερα εδώ και πολλά χρόνια. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε σε δρόμο επιτυχιών για να σκορπίσουμε χαρά σε όλο τον κόσμο. Ευχόμαστε σε όλους τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ και ειδικά στους εργαζόμενους να έχουν υγεία και να περνάνε πολύ καλά με τις οικογένειές τους. O OΠΑΠ είναι μια εταιρεία που έχει ταυτιστεί με το ποδόσφαιρο. Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου και ο ΟΠΑΠ ακολουθούν κοινή πορεία εδώ και πολλά χρόνια ως «συμπαίκτες», καθώς μοιράζονται τις ίδιες αξίες».

«Στόχος της Εθνικής η πρωτιά στον όμιλο»

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Δημήτρης Κουρμπέλης μίλησαν για τις επικείμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο Nations League και συγκεκριμένα για τα ματς με την Ουγγαρία (12/10) και τη Φινλανδία (15/10), με φόντο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020.

«Το αν ο αγώνας με την Ουγγαρία θα κρίνει την πρώτη θέση δεν μπορώ να το πω, γιατί έχουμε ακόμη παιχνίδια μπροστά μας. Όμως, είναι ένας αγώνα πολύ σημαντικός, οπότε η νίκη είναι μονόδρομος. Στη συνέχεια κοιτάμε ένα-ένα τα παιχνίδια που απομένουν ώστε να βγούμε πρώτοι στον όμιλό μας. Αυτός είναι ο στόχος μας», επισήμανε ο αμυντικός της Άρσεναλ.

Για τη νεοσύστατη διοργάνωση του Nations League ο μεσσήνιος άσος ανέφερε πως «στην ουσία είναι μια δεύτερη ευκαιρία. Για τις ομάδες που δεν είναι τόσο δυνατές και δεν μπορούν να προκριθούν απευθείας στα τελικά του Euro, είναι μια δεύτερη ευκαιρία».

Όσο για αν η Εθνική θα μπορούσε να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 μέσω της νέας διοργάνωσης; «Μπορεί και μέσω του Nations League και των προκριματικών, αν και στην πρώτη περίπτωση γίνεται λίγο πιο περίπλοκο στη συνέχεια. Στόχος μας είναι να έχουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας, σε περίπτωση που τα προκριματικά δεν πάνε καλά. Στόχος μας όμως, επίσης, είναι να πάρουμε την πρόκριση και από τα προκριματικά».

Ο Κουρμπέλης, από την πλευρά του, ανέφερε πως ακόμη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο αγώνας με την Ουγγαρία κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου. «Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια στον όμιλο. Σίγουρα είναι ένα κομβικό παιχνίδι, το οποίο θέλουμε πάρα πολύ. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς γιατί χάσαμε λίγο έδαφος με την ήττα μας στην Ουγγαρία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να νικήσουμε και να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για την πρώτη θέση», είπε ο μέσος του Παναθηναϊκού.

Για το Nations League ανέφερε πως «είναι μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Είναι στην αρχή της γι΄ αυτό δεν μπορούμε ακόμη να κρίνουμε τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά από τη στιγμή που αντικαθιστά φιλικά παιχνίδια τα επίσημα βοηθούν περισσότερο τις ομάδες και τους παίκτες για να κρατηθούν σε υψηλό επίπεδο. Ναι, μέχρι στιγμής είναι μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση και τη βλέπουμε θετικά».

Όσο για την πορεία της Εθνικής ομάδας; «Πιστεύω ότι είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα καταφέρουμε να βρεθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πετύχουμε και να προχωρήσουμε πιο μπροστά».

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ακολούθησε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης με τον Ορέστη Καρνέζη να κάνει ανάλογες δηλώσεις. Στη συνέχεια οι διεθνείς, τα στελέχη της ΕΠΟ και του ΟΠΑΠ φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί ενώ η ομοσπονδία δώρισε στον «χρυσό» χορηγό της μια φανέλα με τις υπογραφές των παικτών που στο πίσω μέρος είχε το όνομα «ΟΠΑΠ» και τον αριθμό 60, όσα και τα χρόνια που συμπληρώνει ο οργανισμός.

Επίσης, διενεργήθηκε και κλήρωση για να αναδειχθούν οι τυχεροί που έλαβαν δώρα από τον ΟΠΑΠ, με τους διεθνείς να είναι αυτοί που «τραβούσαν» τους λαχνούς και φωτογραφίζονταν με τους τυχερούς. Δεν απουσίασαν και τα ανάλογα… πειράγματα μεταξύ τους.

Οι παίκτες και οι άνθρωποι της ΕΠΟ τα είπαν από κοντά τόσο με τους εκπροσώπους τους Τύπου, όσο και με τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ σε μια πραγματικά πολύ ζεστή εκδήλωση. Οι διεθνείς και ειδικά ο Ορέστης Καρνέζης τράβηξαν τα βλέμματα πάνω τους και ειδικά των γυναικών.

Πολλοί στάθηκαν και στην κρισιμότητα των αγώνων που ακολουθούν για την εθνική μας στο Nations League, καθώς δεν αποκλείεται να έχουμε και… εξελίξεις, εάν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν επιστρέψει στις επιτυχίες.

Με το… μυαλό και στις υποχρεώσεις που ακολουθούν, οι διεθνείς μας μίλησαν και φωτογραφήθηκαν με όλους. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν παρά πολύ οικείως, μιλώντας και για την καριέρα του στην Αγγλία και την Άρσεναλ.

Ο Κάρλος Ζέκα μιλούσε με καμάρι και για τις δυο κόρες που έχει αποκτήσει, αναφέροντας το πόσο έχουν αλλάξει τη ζωή του.

Τάσος Μπακασέτας, Δημήτρης Κουρμπέλης, Οδυσσέας Χριστοφόρου – Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Κάρλος Ζέκα, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ντάμιαν Κόουπ – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ – Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Βαγγέλης Γραμμένος – Πρόεδρος ΕΠΟ, Πέτρ Ματεγιόφσκι – Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Μίκαελ Σκίμπε – Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Ορέστης Καρνέζης, Πετρ Φούσεκ – Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμων FIFAUEFA στην ΕΠΟΟδυσσέας Χριστοφόρου – Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ – Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Βαγγέλης Γραμμένος – Πρόεδρος ΕΠΟ, Πέτρ Ματεγιόφσκι – Chief Customer Officer ΟΠΑΠΣωκράτης Παπασταθόπουλος – Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Ντάμιαν Κόουπ – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Βαγγέλης Γραμμένος – Πρόεδρος ΕΠΟ, Μίκαελ Σκίμπε – Προπονητής Εθνικής Ομάδας ΠοδοσφαίρουΚαμίλ Ζίγκλερ – Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Μίκαελ Σκίμπε – Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Ντάμιαν Κόουπ – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ντάμιαν Κόουπ – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Video: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
οπαπ, επο, euro, video, επο, euro, league, καρνεζης, εταιρεία, ελλαδα, υγιή, πήχη, προσφορες, ουγγαρια, παναθηναικος, καμάρι, fifa, uefa, απε-μπε, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, ξανα, κοινωνια, αποτελεσματα, κληρωση, ζεκα, δωρα, εθνικη, ηττα, καριερα, οικονομια, οροσημο, παιχνιδια, προγραμμα, σημερινη, σωκρατης, υγεια, uefa, απε, αρσεναλ, γινεται, γραφεια, δευτερο, δηλωσεις, δικη, εδαφος, ευκαιρια, ευκολο, ειπαν, ειπε, επικοινωνια, εταιρεία, ετη, ζεστη, ζωη, ζιγκλερ, υγιή, ιδιο, ιδρυση, λογο, μηκος, μηκος κυματος, μυαλο, νεολαια, νικη, καμάρι, ξεκινημα, ομαδα, παντα, οδυσσεας, ονομα, ορεστης, ουσια, παιδια, ποδοσφαιρο, πιθανοτητες, πρωι, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, στιγμα, τρια, φυσικα, φινλανδια, φοντο, χερι, χαρα, αγωνας, ανηκει, δημητρης, fifa, κορες, league, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, πήχη, σωκρατης παπασταθοπουλος, θετικα, ωραιο
Τυχαία Θέματα
ΟΠΑΠ, ΕΠΟ, Euro 2020,opap, epo, Euro 2020