Οι πέντε αλλαγές για τους διορισμούς εκπαιδευτικών – Τοποθετούνται οι αρμόδιοι φορείς

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία με βελτιώσεις όσον αφορά στη μοριοδότηση, για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης. Μάλιστα οι αλλαγές, οι οποίες αφορούν και τους υποψηφίους στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.), είναι οι εξής:

Το πτυχίο θα μοριοδοτείται με τέσσερις μονάδες ανά βαθμό. Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων απο το πτυχίο θα είναι οι 20 μονάδες. Για παράδειγμα, ένας υποψήφιος με βαθμό πτυχίου πέντε θα παίρνει μία μονάδα επί τέσσερις, ένας υποψήφιος

με βαθμό πτυχίου έξι θα παίρνει δύο μονάδες επί τέσσερις κ.ό.κ.

Αυξάνεται κατά ένα όριο το δεύτερο μεταπτυχιακό, το οποίο θα μοριοδοτείται με οκτώ μονάδες αντί για επτά.

Οι υποψήφιοι με 50 μήνες προϋπηρεσία και πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.) κατατάσσονται κανονικά στον κύριο πίνακα.

Όσοι διορίζονται στην Ε.Α.Ε. υποχρεούνται να υπηρετήσουν για πέντε σχολικά έτη στις μονάδες της Ειδικής Αγωγής. Μετά το πέρας των πέντε ετών, θα μπορούν να πάρουν μετάθεση στη γενική εκπαίδευση.

Στα κοινωνικά κριτήρια, αυξάνεται η μοριοδότηση κατά ένα μόριο για κάθε τέκνο, δηλαδή θα δίνονται τρία μόρια ανά τέκνο αντί για δύο.

Οι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν αρχίσει τις κινητοποιήσεις και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ενώ την Παρασκευή έχουν 24ωρη απεργία και απειλούν να συνεχίσουν με απεργίες και την επόμενη εβδομάδα.

Τοποθετούνται οι αρμόδιοι φορείς

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Τρίτη θα κληθούν να τοποθετηθούν οι αρμόδιοι φορείς -«για τις όποιες βελτιωτικές προσθήκες και αλλαγές που μπορούν να γίνουν», όπως σημείωσε ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου- ενώ η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι την προκήρυξη και ευθύνη της διαδικασίας διορισμών θα αναλάβει το ΑΣΕΠ (με σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων μέσω προκήρυξης κάθε 2 χρόνια), χωρίς γραπτό διαγωνισμό και με ενιαίο σύστημα μοριοδότησης για μόνιμους και αναπληρωτές.

Ως προς τη μοριοδότηση, θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η προϋπηρεσία έως και τους 120 μήνες, τα ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά και κοινωνικά κριτήρια (αριθμός τέκνων και μόνιμη αναπηρία 67% και άνω)

Keywords
Τυχαία Θέματα