Νούμερα που ζαλίζουν

21:58 7/1/2019 - Πηγή: In.gr

Και ξαφνικά, εμφανίζεται μία Αλ Ιτιχάντ από τη Σαουδική Αραβία και τα τινάζει όλα στον αέρα. Δέκα εκατομμύρια (της ρήτρας) στον ΠΑΟΚ. Και 5,3 εκατ. τον χρόνο στον Πρίγιοβιτς. Νούμερα που ζαλίζουν. Δεν κοντράρονται και δημιουργούν τετελεσμένα. Τι αντιπρόταση μπορείς να κάνεις σαν ΠΑΟΚ στον ποδοσφαιριστή, απέναντι στα 23,85 εκατ. των Σαουδαράβων, σε βάθος 4½ χρόνων που λήγει το συμβόλαιο που του προσφέρουν;

Δεν υπάρχει καν πεδίο συζήτησης, αντιπρότασης

και διαπραγμάτευσης. Συμπέρασμα. Το αυτονόητο. Από τη στιγμή που υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο, ο ποδοσφαιριστής δεν είναι δικός σου. Δεν σου ανήκει. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί κάποιος να την πληρώσει και να στον πάρει. Κάποιον Ιανουάριο στη μέση της σεζόν καλή ώρα. Ή τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Δεν χάθηκε ο κόσμος βέβαια. Με δέκα εκατομμύρια διαθέσιμα ο ΠΑΟΚ αν ολοκληρωθεί το ντιλ βγαίνει στη γύρα και ψωνίζει σέντερ φορ από το ψηλό ράφι.

Τελειότητα

Ταυτόχρονα, μπορεί να βρεθεί ο τρόπος να διακόψει τον δανεισμό του Κουλούρη στον Ατρόμητο, για να έχει και μία ακόμα εναλλακτική λύση. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η πιθανολογούμενη απώλεια του Νο 1 εργαλείου στη μηχανή του ΠΑΟΚ δημιουργεί νέα δεδομένα. Μιλάμε για την ιδιαίτερα δύσκολη (και στον τομέα της προσαρμογής) θέση του σέντερ φορ. Με τα στατιστικά σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Σέρβου να αγγίζουν την τελειότητα. Ενας φορ που έχει πετύχει το 43% των γκολ της ομάδας του, με ποσοστό ευστοχίας 36%. Νούμερα εξωπραγματικά. Παρά το γεγονός ότι τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους, ο δεύτερος γύρος ξεκινά από εντελώς διαφορετική βάση. Εχοντας ως καταρχήν δεδομένο ότι και οι τέσσερις της αποκαλούμενης Big 4 έχουν βάσιμους λόγους να αισιοδοξούν για τη συνέχεια. Οτι η εικόνα τους στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα είναι καλύτερη από το πρώτο.

Προοπτική

Το εντυπωσιακό 13 νίκες, μία ισοπαλία του ΠΑΟΚ στα 14 πρώτα παιχνίδια, αν επαναληφθεί θα μιλάμε για ένα αήττητο πρωτάθλημα. Το απόλυτα εφικτό για τον ΠΑΟΚ είναι να ανεβάσει την απόδοσή του. Να παίξει, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, καλύτερο ποδόσφαιρο. Να προστεθούν κι άλλοι πρωταγωνιστές στην τετράδα Πασχαλάκη, Κρέσπο (φωτογραφία πάνω), Βαρέλα, Πρίγιοβιτς που έχει πάρει στις πλάτες της την ομάδα. Με την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων θα πάρουν ανάσες οι Μάτος, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ. Αναμένονται επίσης η ουσιαστική ένταξη του Ουάρντα και η ανάκαμψη του Πέλκα. Δεν πρόκειται να αλλάξει πρόσωπο ο ΠΑΟΚ. Θα παραμείνει η ίδια ρεαλιστική ομάδα, που θα παίζει για το αποτέλεσμα. Παίρνοντας όμως περισσότερα από περισσότερους ποδοσφαιριστές, έχει την προοπτική να ανεβάσει την απόδοσή του. Κι οψόμεθα για την τελική έκβαση της υπόθεσης Πρίγιοβιτς. Ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τον αντικαταστάτη.

Κατάρρευση

Η σχεδόν για 30 ημέρες διακοπή, ήρθε τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε πάρει φόρα με την επική πρόκριση επί της Μίλαν. Κι αυτός όμως είχε θέματα, από τα συνεχόμενα παιχνίδια και τους τραυματισμούς βασικών ποδοσφαιριστών. Πέρα από τις επιστροφές (Λάζαρος, Χασάν) η ενσωμάτωση των Σολδάνο (φωτογραφία κάτω), Μασούρα θα λύσει τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς σχετικά με την επιθετική δυστοκία. Ο Ολυμπιακός είναι μία εντελώς καινούργια ομάδα κι ο χρόνος εκ των πραγμάτων δουλεύει υπέρ του. Είναι δεδομένο ότι θα κάνει καλύτερο δεύτερο γύρο. Σε σχέση με τον πρώτο, που πέταξε 12 βαθμούς. Στην ΑΕΚ, χρειάστηκαν 24 χρόνια για να επανέλθει στη κορυφή και τέσσερις μήνες για να καταρρεύσει. Με την αποχώρηση βασικών ποδοσφαιριστών και την περιθωριοποίηση Λαμπρόπουλου – Σιμόες – Μπακασέτα, το περίφημο ΑΕΚ Family αποτελεί παρελθόν.

Τίποτα πλέον δεν είναι ίδιο.

Αδυναμία

Ωστόσο θεωρείται αδύνατο να ξαναφτάσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα η απόδοσή της, όσο τον καταραμένο Νοέμβριο. Ο Κρίστισιτς είναι ένας έτοιμος και έμπειρος ποδοσφαιριστής που θα δώσει λύσεις στο κέντρο. Το μικρό ρόστερ των πρωταθλητών είχε ως συνέπεια την έντονη καταπόνηση αυτών που τράβηξαν το κάρο. Η ΑΕΚ είχε τη μεγαλύτερη ανάγκη ξεκούρασης από τους άλλους δύο. Εχει βέβαια ανάγκη κι από άλλες προσθήκες κι όχι από μπαλώματα τύπου Γιαννιώτα. Εχοντας βρει τον τρόπο να παίρνει τα μικρά παιχνίδια ευελπιστεί να αλλάξει την εικόνα της στα ντέρμπι που ήταν απογοητευτική στον πρώτο γύρο. Οπου χτυπήθηκε μάλιστα από αλλεπάλληλους τραυματισμούς. Περιμένει πολύ περισσότερα από Λιβάγια και Μάνταλο. Δύσκολο να ξαναχάσει 15 βαθμούς, όσους στα αντίστοιχα πρώτα 15 παιχνίδια. Ντεζαβαντάζ η αδυναμία του Ουζουνίδη να διαχειριστεί την κατάσταση. Τόσο στις τέσσερις γραμμές όσο και στα αποδυτήρια.

Βελτίωση

Στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος που ακούει στο όνομα Παναθηναϊκός, οι Δώνης – Νταμπίζας έχουν βάλει το νερό στ’ αυλάκι. Η προοπτική βελτίωσης δείχνει εφικτή. Και σε ατομικό επίπεδο σχετικά με τους νεαρούς και ως ομάδα. Ο χρόνος είναι σύμμαχος. Παρά το γεγονός ότι το ξεκίνημα ήταν το καλύτερο δυνατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα