Οι επιχειρήσεις στην Αφρίν θα συνεχιστούν, διαβεβαιώνει η Τουρκία

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, διαβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν της Συρίας θα συνεχιστούν, όπως προβλέπουν τα σχέδια της Άγκυρας, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας θα συμβάλουν στη διαίρεση της χώρας, εάν εισέλθουν στην περιοχή.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η Τουρκία ελπίζει ότι η σχεδιαζόμενη επιχείρηση στη Μανμπίτζ της Συρίας δεν θα χρειαστεί να γίνει και ότι αντιθέτως οι διαφορές για την πόλη θα επιλυθούν μέσω του διαλόγου με

τις ΗΠΑ.

Οι κούρδοι πολιτοφύλακες YPG διαψεύδουν ότι υπήρξε συμφωνία με τη Δαμασκό προκειμένου κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στην Αφρίν

Παράλληλα, οι κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) διέψευσαν ότι σύναψαν συμφωνία με τη Δαμασκό προκειμένου οι κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στην επαρχία Αφρίν για να βοηθήσουν στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων που επιχειρούν εκεί.

«Δεν υπάρχει συμφωνία. Το μόνο που υπάρχει είναι η έκκληση που απευθύναμε προς τον συριακό στρατό να έρθει και να προστατεύσει τα σύνορα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των YPG, Νούρι Μαχμούντ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Τουρκία δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην περίπτωση που εισέλθουν στην Αφρίν, όπου διεξάγει από τον περασμένο μήνα στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που ελέγχουν την περιοχή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα