«Οι ελεύθεροι χώροι και το πράσινο είναι τα πιο σημαντικά για την Αθήνα», τόνισε ο Ηλιόπουλος

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο Real FM αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του για την Αθήνα, τονίζοντας ότι «οι ελεύθεροι χώροι και το πράσινο είναι τα πιο σημαντικά».

«Η Αθήνα έχει τεράστια έλλειψη σε αυτό το ζήτημα» είπε, σημειώνοντας παράλληλα ότι «υπάρχουν πόροι και εργαλεία»

για αξιοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση. Το δεύτερο και κρίσιμο ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, είναι η κατοικία. «Πρέπει να γίνει μια συζήτηση για τη βραχυχρόνια μίσθωση και το AirBnb, διότι πλέον διώχνει μόνιμους κατοίκους από τα σπίτια τους» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται «σε έναν μικρο-ιδιοκτήτη που μπορεί να εξασφάλισε ένα μικρό παραπάνω εισόδημα: αναφέρομαι στους μεγάλους παίκτες real estate, που μπορεί να αγοράζουν ολόκληρη πολυκατοικία και να την βάζουν σε βραχυπρόθεσμη μίσθωση».

Προτεραιότητα για τον κ. Ηλιόπουλο, είναι η καθαριότητα της πόλης σε συνάρτηση με την ανακύκλωση. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «ο δήμος της Αθήνας από τον προϋπολογισμό που έχει για την καθαριότητα, έχει εκτελέσει λιγότερο από το 38%. Για όλο το 2018, τα έργα που έκανε στον ηλεκτροφωτισμό ήταν μηδέν ευρώ, σχεδόν μηδενικά στο πράσινο, ενώ στα τεχνικά έργα που είχε προϋπολογισμό 40 εκ. απορρόφησε μόνο τα δύο». Για το ζήτημα της ασφάλειας, «προφανώς ο δήμος πρέπει να αναλάβει δράσεις συντονισμού, όπου χρειάζεται με υπουργεία, με την αστυνομία κλπ, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο δήμος είναι να μην υπάρχει το αίσθημα εγκατάλειψης. Σήμερα η Αθήνα είναι μια σκοτεινή πόλη με τυφλά σημεία και αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου», δήλωσε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αθήνα, Ηλιόπουλος,athina, iliopoulos