Οι «αντι-γκράφιτι ζαρντινιέρες» σίγουρα δεν είναι αντι-γκράφιτι (video)

Μεγάλη κριτική δέχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Κώστας Μπακογιάννης σχετικά με το κόστος του αστικού εξοπλισμού του έργου «Μεγάλος Περίπατος» και πιο συγκεκριμένα για τα παγκάκια και τις ζαρντινιέρες.  

Ο δήμαρχος Αθηναίων δικαιολογώντας την απόφαση να επιλεχθούν αυτές ακριβώς οι ζαρντινιέρες κι αυτά ακριβώς τα παγκάκια, είχε τονίσει σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ πως η κατασκευή τους είναι τέτοια, ώστε να μην μπορούν ν’ αποτελέσουν «πολεμοφόδια» στα χέρια κάποιων (και όντως έτσι είναι αφού πρόκειται για πολύ βαριές κατασκευές), πως «δεν θα είναι για πέταμα σε 1-2 χρόνια» και πως είναι

αντι-γκράφιτι.

Σε αυτό ακριβώς θα σταθούμε.

Το απόγευμα της Τρίτης διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στις «αντι-γκράφιτι» ζαρντινιέρες, με τις σχετικές φωτογραφίες να κάνουν γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου.

Οι ζαρντινιέρες τελικά και καλώς καθαρίστηκαν, όμως σίγουρα δεν είναι αντι-γκράφιτι, με την έννοια ότι η μπογιά βγαίνει πολύ εύκολα, ίσως μόνο με νερό ή με ένα σφουγγάρι. Η μπογιά από το σπρέι στην προκειμένη περίπτωση δεν βγήκε εύκολα, αλλά αφού προηγουμένως υπάλληλοι του δήμου πέρασαν τα βαμμένα σημεία με πινέλο εμποτισμένο με graffiti remover.

Τι είναι το graffiti remover; Πρόκειται για ένα υλικό, το οποίο διαθέτουν σχεδόν όλες οι εταιρείες χρωμάτων και είναι ακριβώς αυτό που χρησιμοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων στις πολλές επιχειρήσεις αντι-γκράφιτι που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη την πρωτεύουσα.

«Είναι σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να ξεβάψουν τα νύχια τους», μας είπε χαρακτηριστικά ένας υπάλληλος του δήμου Αθηναίων που συμμετείχε στον καθαρισμό όταν τον ρωτήσαμε να μας πει τι ακριβώς είναι αυτό το υγρό που χρησιμοποιείται.

Το altsantiri.gr βρέθηκε χθες στη σχετική επιχείρηση και κατέγραψε την προσπάθεια των υπάλληλων του δήμου να επιστρέψουν οι ζαρντινιέρες στην αρχική τους κατάσταση.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο σχετικό video, ο καθαρισμός έγινε μόνο κι αφού προηγουμένως η μπογιά περάστηκε με το ειδικό graffiti remover.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε και σχετικό post στο facebook:

Μ.Καλουδάς

Keywords
Τυχαία Θέματα
-γκράφιτι,-gkrafiti