Ατύχημα με συρμό του ΗΣΑΠ: «Έμπειρος ο οδηγός, αλλά δεν αρκεί – Ο στόλος είναι υπέργηρος» (video)

Για το ατύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη στον σταθμό της Κηφισιάς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά ο ΗΣΑΠ με τον γερασμένο του στόλο, μίλησε σήμερα ο γραμματέας των οδηγών, Μιχάλης Μαρτίνης.

«Υπάρχουν επιβαρυντικοί παράγοντες από τον καιρό και από το εξωτερικό περιβάλλον. Είναι, όμως, ένας από τους παράγοντες που συνετέλεσαν στο να συμβεί το ατύχημα. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια η Γραμμή 1, ακόμα και μετά τη συνένωσή της,

είναι η απαξίωση σε τροχαίο υλικό και σε ανθρώπινο δυναμικό», τόνισε αρχικά στο Open TV και συνέχισε:

«Ο οδηγός είναι ιδιαίτερα έμπειρος, από τους καλύτερους που έχουμε. Έχουμε, όμως, έναν έμπειρο οδηγό και όχι έναν αξιόλογο στόλο. Ο στόλος είναι γερασμένος, είναι στα 40 και πλέον έτη. Όσο καλή συντήρηση και να γίνει σε ένα γερασμένο, δεν αρκεί ο έμπειρος οδηγός».

Ο κ. Μαρτίνης, πάντως, καθησύχασε το επιβατικό κοινό λέγοντας πως παρότι οι συρμοί έχουν «μεγάλη ηλικία», το περιστατικό ήταν τυχαίο και δεν υπάρχει κίνδυνος για όσους χρησιμοποιούν το τρένο.

Μαρτυρίας επιβάτιδας: Απότομο φρενάρισμα και έντονος θόρυβος

Την περιπέτεια που έζησε το μεσημέρι της Τρίτης ως επιβάτιδα του συρμού περιέγραψε μια από τους τραυματίες.

«Βρισκόμουν στην πόρτα εξόδου και περίμενα να ανοίξει γιατί φτάναμε στον σταθμό. Ξαφνικά ένιωσα το απότομο φρενάρισμα που έκανε και από την άκρη που βρισκόμουν αριστερά, βρέθηκα στο κέντρο. Έπειτα ακούστηκε ένας έντονος θόρυβος και ένα απότομο φρενάρισμα και χτύπησα στην απέναντι πλευρά», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Χτύπησα στον ώμο, έπεσα κάτω και μετά όταν βγήκα με τη βοήθεια των ανθρώπων, με μετέφεραν με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έχω τέσσερα κατάγματα: στην κλείδα, στα δυο πλευρά και στην ωμοπλάτη. Οι πόνοι είναι αφόρητοι. Δεν μπορώ να σταθώ ή να κινηθώ. Οι γιατροί μου είπαν ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να κρατήσει δύο, τρεις ή και περισσότερους μήνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα