Άρης Τσάπης: Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα ζούσαμε τρεις οικογένειες στο ίδιο σπίτι (video)

Ο Άρης Τσάπης μας «συστήθηκε» μερικά χρόνια πριν στη σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί» ως ο άτακτος γιος του Γιάννη Μπέζου.

Ο «Θανάσης» έγινε αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων. Ο ηθοποιός καλεσμένος της εκπομπής «Μεσάνυχτα» έκανε μια εκ βαθεών εξομολόγηση που προκάλεσε συγκίνση. Αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που έζησε με την οικογένειά του όταν ήρθαν από την Αλβανία στην Ελλάδα, τις δουλειές που έκανε αλλά και το πώς εκείνος κατάφερε να μεγαλώσει τα δίδυμα αδέλφια του.

«Γεννήθηκα

στην Αυλώνα της Αλβανίας και ήρθα στην Ελλάδα όταν ήμουν δυόμιση.Όταν πρωτοήρθαμε στην Ελλάδα ξεκινήσαμε τη ζωή μας από το μηδέν. Οι γονείς μου και οι θείοι μου προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα με κάποιον τρόπο. Το θυμάμαι ακόμα. Μέναμε σε ένα σπίτι με αυλή έξω τρεις οικογένειες με την τουαλέτα που ήταν στην αυλή, δεν ήταν καν μέσα στο σπίτι! Δεν θυμάμαι καμία μέρα που η μητέρα μου δεν δούλευε βράδυ. Δεν ήταν τόσο παράπονο, αλλά μου είχε λείψει η μαμά μου. Δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά το κάνει μόνο και μόνο για να μη λείψει τίποτα σε μένα και τα δυο μικρότερα αδέρφια μου».

Η μητέρα τον έγραψε σε πρακτορείο μοντέλων και μετά από διαφημιστικά που έκανε ζήτησε να πάει σε κάστινγκ για σειρά και τότε ξεκίνησαν όλα.

«Ο πρώτος μου ρόλος ήταν στη “Λάμψη” το 2004 που έκανα τον εγγονό του Γιάγκου Δράκου. Γίνεται το δοκιμαστικό, πάω, για πολύ λίγο και θυμάμαι είχα πάρει τους γονείς και τους συγγενείς να το δουν. Στα 12 με παίρνουν τηλέφωνο από το πρακτορείο και μου λένε να πάω να κάνω δοκιμαστικό για μια ταινία που θα γυριζόταν το καλοκαίρι στην Κρήτη. Ήταν για την ταινία “Ουράνια”. Ήμουν ο εαυτός μου, η ψυχή της παρέας. Έφυγα με τον μπαμπά μου και πήγαμε στην Κρήτη για τρεις μήνες. Κάναμε εντατικά γυρίσματα. Ήταν σαν παιχνίδι. Αυτή η ταινία μου έδωσε υποψηφιότητα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2007.

Για ένα παιδί 14 ετών, από εκεί που δεν σε ξέρει κανένας και την επόμενη μέρα σε δείχνουν με το δάχτυλο και έρχονται να βγάλουν φωτογραφίες, είναι δύσκολο να το διαχειριστεί, ειδικά στην εφηβεία.  Όταν πρωταγωνιστούσα στο “Ευτυχισμένοι Μαζί” πίστευα πως είμαι εγώ και κανένας άλλος».

«Όταν η μητέρα μου έμαθε ότι περιμένει δίδυμα, σκεφτόταν να ρίξει το ένα παιδί γιατί δεν θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα. Για μια οικογένεια που δεν έχει στον ήλιο μοίρα είναι μεν χαρά αλλά είναι και σκέψεις χιλιάδες μέσα της».

Αυτή την περίοδο πέρα από το θέατρο δουλεύει ντελίβερι σε καφετέρια της Νέας Ιωνίας και συγκατοικεί με τη σύντροφό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα