Ο Τιράμ θέλει δραστικά μέτρα κατά του ρατισμού – Μπροστάρης ο Ετό στο κοινωνικό έργο της FIFA

Θέση για τις τελευταίες ρατσιστικές επιθέσεις σε παίκτες μέσα στα γήπεδα πήρε και ο Λίλιαν Τιράμ, ο οποίος τόνισε με έμφαση: «Μαύροι να είστε υπερήφανοι, ο ρατσισμός είναι μία βία που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους. Πρέπει όλοι να δράσουν γρήγορα και χωρίς… δικαιολογίες». Την ίδια ώρα ο Σάμουελ Ετό συνεχίζει το κοινωνικό του έργο και στηρίζει τα κοινωνικά προγράμματα της FIFA και στην πατρίδα του Καμερούν.

Στην

Ιταλία και όχι μόνο σάλος δημιουργήθηκε από τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Μόιζε Κιν της Γιουβένους στον αγώνα με την Κάλιαρι στη Σαρδηνία. Μιλάμε για παίκτη που είναι διεθνής και με την εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Ο Λίλιαν Τιράμ (ο Γάλλος ήταν πρώην αμυντικός της Γιουβέντους) αποτελεί σημείο αναφοράς στον αγώνα κατά του ρατσισμού και με το ίδρυμά που φέρει το ονοματεπώνυμο του, κάλεσε τον νεαρό άσο της «γηραιάς κυρίας» να «στέκεται υπερήφανος απέναντι στις αντιξοότητες, όπως όλοι οι μαύροι άνθρωποι πρέπει να κάνουν μπροστά σε ανθρώπους όπως ο Μπονούτσι, που θα ήθελε να παραιτηθούν».

Lilian Thuram à Neuilly-sur-Seine: « Il faut chercher l’origine du racisme » #HautsDeSeine https://t.co/BedqP2D9C3

— Le Parisien | 92 (@LeParisien_92) 2 Απριλίου 2019

Ο πρώην διεθνής άσος μίλησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien». Για τον Λεονάρντο Μπονούτσι να πούμε ότι ο αμυντικός της Γιουβέντους προσπάθησε να εξηγήσει ότι παρεξηγήθηκαν τα σχόλιά του σχετικά με την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο συμπαίκτης στη Σαρδηνία, αλλά για τον Λιλιάν Τιράμ δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε τέτοια θέματα.

Για τον Γάλλο πρώην άσο, η Γιουβέντους θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει από το γήπεδο: «Ο Μπονούτσι λέει κάτι που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται: οι μαύροι αξίζουν αυτό που τους συμβαίνει. Το σωστό ερώτημα που πρέπει να κάνουμε για τον Μπονούτσι θα ήταν: τι έκανε ο Κιν για να αξίζει τόση πολλή περιφρόνηση; Ο Μπονούτσι ποτέ δεν λέει στους οπαδούς ότι κάνουν λάθος, αλλά στον Κιν το έκανε. Είναι σαν να βίασαν μια γυναίκα και κάποιος να λέει για τον τρόπο με τον οποίο ήταν ντυμένη. Είναι εξαιτίας των ανθρώπων, έτσι ώστε τα πράγματα να μην προχωρούν».

Altra bordata a #Bonucci, stavolta ad accusarlo è Lilian #Thuram

Keywords
Τυχαία Θέματα